Ανεπαρκής η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον έλεγχο των τιμών στα πλοία, λέει το ΠΑΣΟΚ
Ενημέρωση για το κατά πόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει συμβάλει στον έλεγχο της αγοράς των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητά το ΠΑΣΟΚ. Με επιστολή στον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, οι βουλευτές σημειώνουν ότι ήταν λάθος κίνηση η κατάργηση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών.
Ενημέρωση για το κατά πόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει συμβάλει στον έλεγχο της αγοράς των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Με επιστολή τους στον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Νίκο Τσιαρτσιώνη, οι εννέα βουλευτές σημειώνουν ότι η κατάργηση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών το 2004 και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αποδειχθεί ανεπιτυχής.
«Αυτό που είναι ευρέως γνωστό και αντιληπτό από όλους είναι το γεγονός ότι από το 2005 και μετά με την απελευθέρωση των ναύλων της οικονομικής θέσης, έχουν υπάρξει δυσβάστακτες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας.
» Γεγονότα, όπως αυτό της παραίτησης του προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας, στην οποία εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου και η εκ νέου ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής για τα αποτελέσματα των ερευνών, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς και το ρόλο της Πολιτείας.»
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.