Διαβουλεύσεις με την αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ είχε ο Μάθιου Νίμιτς στη Ν.Υόρκη
Συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι τελευταίες ιδέες που εισηγήθηκε για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είχε με την αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, την Πέμπτη. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή της Ελλάδας Αδ.Βασιλάκη.
53
Συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι τελευταίες ιδέες που εισηγήθηκε για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είχε με την αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, την Πέμπτη.
Η συνάντηση διήρκεσε δυο και πλέον ώρες.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ούτε αναμένεται να υπάρξει ανακοινωθέν από τον ΟΗΕ.
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα έχει συναντήσεις «και με τις δύο πλευρές, χωριστά, για τεχνικές διαβουλεύσεις», σημειώνοντας ότι «ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να κρατήσουμε τις συνεδριάσεις εργασίας επικεντρωμένες σε στοιχεία μιας πιθανής συμφωνίας».
Η συνάντηση με τον Έλληνα διαπραγματευτή Αδαμάντιο Βασιλάκη θα γίνει τη Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-128x85.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442