Χρήστες κινητών τηλεφώνων 2 στους 3 μαθητές του Δημοτικού
Αθήνα: Με κινητό τηλέφωνο πηγαίνουν στο σχολείο 2 στους 3 μαθητές του Δημοτικού, ενώ στις τάξεις του Γυμνασίου η αναλογία είναι 8 στους 10. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για άλλη μια φορά οι ειδικοί.
Αθήνα: Με κινητό τηλέφωνο πηγαίνουν στο σχολείο 2 στους 3 μαθητές του Δημοτικού, ενώ στις τάξεις του Γυμνασίου η αναλογία είναι 8 στους 10. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για άλλη μια φορά οι ειδικοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης που δημοσιεύουν τα Νέα, το 63,6% των παιδιών ηλικίας 12 ετών έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο και, μάλιστα, το 35,7% αυτών των παιδιών απέκτησαν τη συσκευή πριν κλείσουν τα 10 τους χρόνια.
Από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει πως το 25% των παιδιών ηλικίας 8-9 ετών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ το ποσοστό για παιδιά έως 12 ετών φτάνει το 75%.
Το 51% των παιδιών μιλάνε 5 έως 10 λεπτά την ημέρα, το 10% από 20 έως 30 λεπτά και το 11% στέλνουν περισσότερα από 40 μηνύματα την ημέρα.
«Οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την εν γένει υγεία των παιδιών θα φανούν σε 10 χρόνια και τότε θα είμαστε πιο κατηγορηματικοί, όμως θα είναι ήδη αργά» τονίζει ο καθηγητής Παιδιατρικής Γιώργος Χρούσος.
health.in.gr
- «Διεθνές Αεροδρόμιο Ντόναλντ Τραμπ»: Ο Αμερικάνος πρόεδρος δίνει το όνομα του σε αερολιμένα της Φλόριντα
- Μυτιλήνη: Νέα ένταση με Άδωνι Γεωργιάδη, υγειονομικούς και αστυνομία – Καταγγέλλουν αποκλεισμό οι εργαζόμενοι
- Πρόσωπο γεμάτο αίματα, 15 ράμματα, σπασμένο χέρι και… συνεχίζει!
- UEFA Champions League: Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός ζωντανά στο MEGA
- Το YouTube ανήκει πλέον στο Μουσείο: Το Me Αt Τhe Zoo μόνιμο έκθεμα στο V&A – «Τεράστιες προβοσκίδες»
- «Σαν ερωδιός από την κόλαση» – Ημιυδρόβιος σπινόσαρος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρπακτικούς δεινόσαυρους


