Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Αλογοσκούφη για τη συμφωνία με Deutsche Telekom

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Αλογοσκούφη για τη συμφωνία με Deutsche Telekom

Σε προσωπικό επίπεδο πέρασε η επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Οικονομίας για το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ στην DT. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η σύζυγος του Γ.Αλογοσκούφη ορίστηκε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της εταιρίας που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία της DT. Για συκοφαντική σπίλωση έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας.

53

Η κριτική του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα της συμφωνίας για την πώληση του ΟΤΕ στην DT πέρασε την Τετάρτη και σε προσωπικό επίπεδο εναντίον του υπουργού Οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι η σύζυγος του Γ.Αλογοσκούφη ορίστηκε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της εταιρίας που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία της DT. Για συκοφαντική σπίλωση έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύμβαση Δημοσίου – Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης ανέφερε: «Εκτός από τον κύριο MIG, εκτός από γαλάζια στελέχη όπως ο κ. Βουρλούμης που η κυβέρνησή σας όρισε να αμείβεται με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως για να απαξιώνει και να ξεπουλά φθηνά το δημόσιο πλούτο, εκτός από όλους αυτούς που μηχανεύονται, στα πλαίσια του κλίματος ασυδοσίας και ατιμωρησίας που εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση Καραμανλή, τρόπους να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των Ελλήνων, υπάρχουν και άλλοι που σήμερα το βράδυ θα πίνουν στην υγεία του κοροΐδου.

»Όχι μόνο του κοροΐδου Έλληνα πολίτη, αλλά και των κοροΐδων συναδέλφων ομοϊδεατών τους που τρέχουν στις επαρχίες να διασώσουν την παράταξή τους. Μιλάμε τον υπουργό Οικονομικών, κυρίες και κύριοι. Που φαίνεται να έχει πολλούς λόγους να ανοίξει πολλές ακριβές σαμπάνιες απόψε και να πιει στην υγειά των κοροΐδων.

»Γιατί η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών είναι αυτή που επισήμως ορίστηκε νόμιμος εκπρόσωπος της Jones Lang La Salle (Τζονς Λανγκ Λα Σαλ) στην Ελλάδα. Και ποια είναι αυτή η εταιρεία; Είναι η εταιρεία που διεθνώς έχει ανακοινώσει ότι διαχειρίζεται ως σύμβουλος το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσία της Deutsche Telekom. Στην οποία ακίνητη περιουσία από σήμερα το βράδυ θα έχει προστεθεί και ο έλεγχος της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ, που χαρίστηκε στους Γερμανούς, χωρίς ποτέ να αποτιμηθεί η αξία των ακινήτων του ΟΤΕ, και τη στιγμή που οι εκτιμήσεις μιλούν για αντικειμενική αξία μισού δισ. και εμπορική αξίας ενάμιση δισ. ευρώ.

»Αυτήν την περιουσία από σήμερα το βράδυ μπορεί και να τη διαχειρίζεται ως σύμβουλος η ίδια η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, που δεν ξέρουμε και ποτέ δεν θα μάθουμε τι ρόλο έπαιξε πραγματικά σε αυτήν την συμφωνία, μια συμφωνία της οποίας, όσο και αν το απέκρυψε η κυβέρνηση, βασικό δέλεαρ για τους Γερμανούς, εκτός των άλλων ήταν και η τεράστια ακίνητη περιουσία του ελληνικού ΟΤΕ.

»Το Ελληνικό Κράτος ζημιώνεται, χάνει τον έλεγχο του κερδοφόρου, στρατηγικά και αναπτυξιακά ανεκτίμητου ΟΤΕ. Οι Έλληνες ζημιώνονται, χάνουν ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης, εγγύησης της ασφάλειας των εθνικών τηλεπικοινωνιών, αλλά και διαμόρφωσης των τιμών σε βασικές υπηρεσίες. Όμως η άμεση οικογένεια του αρχιτέκτονα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, από σήμερα το βράδυ, μπορεί να γιορτάζει για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για αυτήν με δυνατότητα να απολαύσει τεράστια οικονομικά ωφελήματα μετά τη συμφωνία αυτού του ξεπουλήματος. Σήμερα, αποκαλύπτεσθε και ο βασιλιάς, για να μην πω ο τσάρος, στέκεται γυμνός. Αποκαλύπτεται η κυβέρνηση Καραμανλή».

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη προκάλεσε η ανάμειξη του ονόματος της συζύγου του, στην υπόθεση του ΟΤΕ.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε κατηγορηματικά ότι από το 1996 που ασχολείται με την πολιτική η γυναίκα του δεν έχει αναλάβει καμία δουλειά του δημοσίου και πρόσθεσε ότι αν η εταιρία που δουλεύει η σύζυγος του κάνει δουλειές στην Ελλάδα, τότε δεν θα την εκπροσωπεί.

Παράλληλα ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει τον κ. Καρχιμάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Καρχιμάκης επιχείρησε να συνδέσει το γνωστό: ο άνθρωπος είναι θηλαστικό, ο σκύλος είναι θηλαστικό άρα ο άνθρωπος είναι σκύλος. Δεν αξίζει απαντήσεως. Η μόνη του πολιτική δραστηριότητα συνίσταται στην συκοφαντική σπίλωση πολιτικών προσώπων. Τίθεται όμως ένα θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ Παπανδρέου διέγραψε τον κ. Σημίτη και έχει στο κόμμα του τον κ. Καρχιμάκη. Αν δεν θέλει να είναι κόμμα Παπανδρέου – Καρχιμάκη πρέπει να τον αποδοκιμάσει.

»Είναι απαράδεκτο να συνδέεται η εργασία της συζύγου μου, η οποία προσπαθεί να ζήσει τα παιδιά της και απέχει από κάθε δραστηριότητα με το δημόσιο, με τη δική μου ιδιότητα».

Οπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου σημείωσε: «Εύχομαι πράγματι τα όσα είπε ο κ. Καρχιμάκης να μην είναι αληθή. Να μην προκύπτει σχέση της DT και της συζύγου σας. Αλλά οφείλετε κ. υπουργέ να δώσετε εξηγήσεις, γιατί γνωρίζετε -λόγω και της αγγλοσαξονικής σας παιδείας- την έννοια σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων».

«Περίμενα να μην κρυφτεί πίσω από τον κ. Καρχιμάκη και πάνω σε θολά νερά. Η επίθεση στη σύζυγο μου είναι απαράδεκτη. Ούτε έχει αναλάβει, ούτε πρόκειται να αναλάβει δουλειά του δημοσίου, όσο είμαι στη πολιτική. Ουδεμία σχέση είχε με την άθλια και κατάπτυστη αυτή συκοφαντία. Και ο κάθε εμπλεκόμενος θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη»,απάντησε ουπουργός Οικονομίας.

«Θα έλεγα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να ξαναγυρίσει την πολιτική και να αφήσει την παραπολιτική. Θα έκανε καλό και στην ίδια και για να ξεπεράσει τα εσωκομματικά της προβλήματα αλλά θα έκανε και καλό στο τόπο», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ «για υβριστική αντιπολίτευση και για προσπάθεια να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα».

Να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση από τον υπουργό Οικονομίας ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής, ενώ ο Γ.Σκουλάς μίλησε για βόμβα μεγατόνων, εκφράζοντας την ευχή να μην ισχύει η καταγγελία Καρχιμάκη γιατί τότε θα σήμαινε ότι ο κατήφορος της κυβέρνησης Καραμανλή είναι απίστευτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024