
Τη διανομή μερίσματος 0,125 ευρώ/μετοχή αποφάσισαν οι μέτοχοι της Βιοχάλκο για το 2007
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Βιοχάλκο, που συνήλθε την Παρασκευή, παρουσιάσθηκε η πορεία της εταιρίας και των θυγατρικών της και αποφασίσθηκε η καταβολή μερίσματος 0,125 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007, αυξημένο κατά 56% σε σχέση με αυτό της προηγουμένης χρήσης.
93
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Βιοχάλκο ΑΕ, που συνήλθε την Παρασκευή, παρουσιάσθηκε η πορεία της εταιρίας και των θυγατρικών της και αποφασίσθηκε η καταβολή μερίσματος 0,125 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007, αυξημένο κατά 56% σε σχέση με αυτό της προηγουμένης χρήσης.
Οπως αναφέρθηκε, κατά το 2007 οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Βιοχάλκο, επηρεάστηκαν καταλυτικά από τις διακυμάνσεις στις τιμές πρώτων υλών, από τη δυσμενή για τις εξαγωγές ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, από τις διαρκείς αυξητικές πιέσεις στο κόστος παραγωγής και μεταφοράς, καθώς επίσης και από την επιβράδυνση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις αγορές των ΗΠΑ.
Θετικό στοιχείο αποτέλεσαν οι δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης των σχετικών αγορών της Κίνας, της Ινδίας, αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην οποία η είσοδος νέων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου ανάπτυξης της κατασκευαστικής δραστηριότητας.
Υπό το πρίσμα αυτό, όπως επισημάνθηκε, ο στρατηγικός προσανατολισμός των εταιριών της Βιοχάλκο επικεντρώθηκε στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, επενδύοντας το 2007 215 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε επίπεδο παραγωγής και την ανάπτυξη σε νέες γεωγραφικές αγορές.
Η αυξανόμενη παρουσία του ομίλου στις διεθνείς αγορές πιστοποιείται από το γεγονός ότι το 72,4% του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται στο εξωτερικό, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε περίπου 10% του συνόλου των εξαγωγών της Ελλάδας.
Επιπροσθέτως συνεχίζεται και η υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των εταιριών της Βιοχάλκο, στο πλαίσιο του οποίου ενοικιάζεται ήδη ένα κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη και ένα εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Κηφισού στην Αθήνα, ενώ στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και το κτίριο γραφείων που κατασκευάζεται στη Λεωφόρο Κηφισίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν μέσα σε κάδο και κατέληξε στην πρέσα απορριμματοφόρου κατά την αποκομιδή
- «Τελειώνει» από τον ΑΠΟΕΛ ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη σύρραξη στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού (vid)
- Δισεκατομμυριούχοι: Σπάνε ρεκόρ σε έναν κόσμο φτώχειας – Η ραγδαία αύξηση πλούτου
- Με αναφορές στα Τέμπη η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημήτρη Καρώνη
- Τουρκία: Ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την πρόσβαση στα social media από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
- Ο Τραμπ ζήτησε αποκλεισμό του Ιράν από το Μουντιάλ και προτείνει την… Ιταλία

