Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν εισέπραξα κανένα δώρο από τη Siemens» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν εισέπραξα κανένα δώρο από τη Siemens» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση, στα περί εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, έδωσε με ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν εισέπραξα κανένα δώρο ή χορηγία» τονίζει και διευκρινίζει ότι πλήρωσε με διακανονισμό εξοπλισμό από την εταιρία. Παραίτηση συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη.

53

Απάντηση, στα περί εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, έδωσε με ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν εισέπραξα κανένα δώρο ή χορηγία» τονίζει και διευκρινίζει ότι πλήρωσε με διακανονισμό εξοπλισμό από την εταιρία.

«Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ.

«Απαντώντας σε σχετικές φήμες», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει στη δήλωσή του τα εξής:

«Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρία Siemens την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου. Αναλυτικά προμηθευτικά από την εταιρία και από συνεργάτες/ υπεργολάβους της τον ακόλουθο εξοπλισμό:

– Fujitsu Siemens Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα ηλεκτρονικά ήδη αξίας 40.248,25 ευρώ

– Ι. Δημητρακόπουλος ANADELTA (υπεργολάβος Siemens): καλωδιώσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας 1.,400,58 ευρώ

– Comconet Ltd (υπεργολάβος Siemens) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση, οργάνωση computer room και υπηρεσίες αξίας 36.628,20 ευρώ

– Siemens: Eγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου αξίας 43.850,17 ευρώ

»Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, αλλά στη παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι όλα τα τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου.

»Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93.277,03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός.

»Θα ζητήσω αύριο [Παρασκευή] συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσω όλα τα σχετικά παραστατικά. Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Δεν εισέπραξα κανένα δώρο ή χορηγία. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Πολιτεύομαι με ήθος και αξιοπρέπεια».

Ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε επιπλέον ότι ο εξοπλισμός που προμηθεύθηκε από τη Siemens αφορούσε το γραφείο και το προεκλογικό κέντρο του, ωστόσο η αγορά δεν έγινε εντός προεκλογικής περιόδου και άρα οι σχετικές δαπάνες δεν έχουν εγγραφεί στις προεκλογικές δαπάνες του.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για διακανονισμό, τον οποίο είχε το θάρρος να ζητήσει λόγω της κοινωνικής σχέσης που διατηρούσε με τον πρώην πρόεδρο της Siemens Ελλάδας. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για το διακανονισμό, παρά μόνο τα τιμολόγια, τα οποία -όπως τόνισε- έχουν κοπεί στο όνομά του και τα οποία θα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε την τελευταία δόση, την οποία έσπευσε να καταβάλει αφού είχε ξεσπάσει ο σάλος με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, ωστόσο υπογράμμισε ότι τελείως άδικα συνδέεται το όνομά του, καθώς άλλο είναι να του προσάπτεται ότι άργησε να πληρώσει κι άλλο να εμπλέκεται το όνομά του στην υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε γιατί εμπλέκεται το όνομά του στην υπόθεση, ενώ σημείωσε ότι «οικογενειακώς έχουμε ξαναδεί το ίδιο έργο». «Οικογενειακώς έχουμε τύχει σειράς συκοφαντικών δυσφημίσεων», παρατήρησε και αναφέρθηκε ειδικότερα στη γνωστή υπόθεση της φωτογραφίας που εμφανίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως συνεργάτη των Γερμανών.

Ερωτηθείς εάν το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ρωτήθηκα και έδωσα ικανοποιητικές, πιστεύω, εξηγήσεις για το θέμα».

Παραίτηση συνεργάτη Ντ.Μπακογιάννη

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Mega, την παραίτησή του υπέβαλε συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, υπεύθυνος για το προσωπικό της blog.

Ο συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη φέρεται να μην εξόφλησε εμπρόθεσμα το ποσό των 6.800 ευρώ που στοίχισε η αντικατάσταση του τηλεφωνικού κέντρου του γραφείου της βουλευτού της ΝΔ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη παραιτήθηκε, προκειμένου να μην την φέρει σε δύσκολη θέση, εφόσον η υπόθεση έβλεπε το φως της δημοσιότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024