Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα κάτω από τις 4.150 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ποροχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ποροχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,61% στις 4.127,93 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 34,4 εκατ. ευρώ.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ο ΟΛΠ (+7,55% στα 25,36 ευρώ), καθώς ανοίγουν οι δύο οικονομικές προσφορές για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες.
Για τον ΟΛΘ (+5,87% στα 31,76 ευρώ), η αντίστοιχη προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου.
Πτωτικά κινούνται οι Motor Oil (-0,52% στα 15,30 ευρώ) και Folli-Follie (-0,98% στα 18,24 ευρώ). Η Goldman Sachs είπε ότι αυξάνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Motor Oil στα 17,5 ευρώ, από 16,5 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «buy». Eίπε επίσης ότι μειώνει την τιμή-στόχο της Folli Follie στα 22,6 ευρώ, από 29,5 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «buy».
Στις τράπεζες, απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι Κύπρου (-1,12% στα 8,84 ευρώ), Εθνική (-0,17% στα 35,34 ευρώ), Πειραιώς (-1,02% στα 21,38 ευρώ), Alpha (-1,23% στα 22,56 ευρώ) και Marfin Popular (-0,36% στα 5,48 ευρώ).
Τέλος, κέρδη 1% στα 18,24 ευρώ σημειώνει ο ΟΤΕ, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 0,82% στα 24,08 ευρώ.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,46%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 0,54%, ενώ ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 0,27%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 49 ενισχύονται, 87 υποχωρούν και 194 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το αλαλούμ στο Fir Αθηνών; Οι υπουργοί δεν έχουν ευθύνη; Θεατές είναι;
- Τρομακτικό βίντεο από τη Ρωσία: Η στιγμή που σημειώνεται χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Έλμπρους
- Australian Open: Ο συγχρονισμός είναι τα πάντα για τους πρεσβευτές της Rolex
- Αγία Παρασκευή: Η οικοδομή «φάντασμα» όπου εντοπίστηκε η σορός του 25χρονου αγνοουμένου
- Ζελένσκι: Αν υπάρξει συμφωνία, έτοιμοι για υπογραφές την επόμενη εβδομάδα με τις ΗΠΑ
- Ελληνική οικονομία: Η πορεία του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο – «Αγκάθι» ο πληθωρισμός
