Παρέμβαση της γερμανικής δικαιοσύνης στην υπόθεση παρακολουθήσεων της DT
Η εισαγγελία της Βόννης ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση της παραβίασης του απόρρητου των επικοινωνιών από εργαζόμενους στο τμήμα ασφάλειας της Deutsche Telekom. Από το 2000 άρχισαν οι παρακολουθήσεις λένει οι γερμανικοί Financial Times...
30
Έρευνα πραγματοποιήθηκε στην έδρα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βόνης, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο παρακολούθησης που συγκλονίζει εδώ και ημέρες τον όμιλο.
Από το πρωί της Πέμπτης, ερευνητές είναι παρόντες στην έδρα του ομίλου και «ενεργούν στο πλαίσιο της έρευνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας πως η εισαγγελία άνοιξε την έρευνα «μέσα στην εβδομάδα».
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, η παρακολούθηση διήρκησε για τουλάχιστον ένα χρόνο, από το 2005 έως το 2006.
Το Spiegel επικαλείται έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι «στόχος των υποκλοπών με τις κωδικές ονομασίες Κλίπερ και Ράινγκολντ ήταν η αξιολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων συνδιαλέξεων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, που γίνονταν από συσκευές που ανήκαν σε δημοσιογράφους, οι οποίοι κάλυπταν το ρεπορτάζ των δραστηριοτήτων της Deutsche Telekom».
Η Deutsche Telekom υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε υποκλοπή τηλεφωνημάτων, αλλά ότι υπήρξε παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία των τηλεφωνημάτων. Επίσης δήλωσε ότι το 2007 έγινε αναδιάρθρωση του τμήματος ασφαλείας, προκειμένου να είναι σίγουρη ότι αυτό λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Παρακολουθήσεις από το 2000;
Σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times (FTD) οι πρώτες περιπτώσεις παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που ζητήθηκαν από την Deutsche Telekom τοποθετούνται το 2000 και αφορούσε ένα δημοσιογράφο των FTD, ο οποίος δημοσίευε συχνά αποκλειστικά θέματα κοινωνικού περιεχομένου.
Μέχρι στιγμής, το περιοδικό Capital, που ανήκει όπως και οι FTD στον εκδοτικό όμιλο Gruner, ήταν το μοναδικό όργανο Τύπου που είχε πέσει θύμα των δραστηριοτήτων της Deutsche Telekom, στο πλαίσιο του σκανδάλου παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο.
Οι Financial Times Deutschland αποκαλύπτουν σήμερα ότι η Deutsche Telekom είχε αναθέσει από το 2000 σε εταιρεία παρακολουθήσεων την εξέταση των τηλεπικοινωνιών, και όχι μόνο κατά την περίοδο 2005 και 2006, όπως είχε παραδεχθεί μέχρι σήμερα.
Δεν έχει γίνει σαφής η ταυτότητα του προσώπου που είχε ζητήσει τις παρακολουθήσεις, που είχαν ως στόχο να εντοπίσουν την πηγή των διαρροών προς τον Τύπο από μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Telekom.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442