
Ο Τζίμι Κάρτερ δείχνει την… έξοδο στην Χίλαρι Κλίντον
Να αποσυρθεί από την εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών καλεί την Χίλαρι Κλίντον ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή θα είναι η υπόδειξη των υπερεκλεκτόρων στο «ραντεβού» που θα έχουν μαζί της στις αρχές Ιουνίου.
51
Να αποσυρθεί από την εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών καλεί την Χίλαρι Κλίντον ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή θα είναι και η υπόδειξη των υπερεκλεκτόρων στο «ραντεβού» που θα έχουν μαζί της στις αρχές Ιουνίου.
«Δεν βοηθά το Κόμμα μας, απλά παραμένοντας μέσα στην εκστρατεία» είπε ο Τζίμι Κάρτερ μιλώντας την Κυριακή στο δορυφορικό βρετανικό δίκτυο Skynews.
«Βέβαια, έχει απόλυτο δικαίωμα να ενεργεί, όπως ενεργεί. Αλλά περιλαμβάνομαι στους Μεγάλους Εκλέκτορες και νομίζω, όπως και αρκετοί από εμάς, ότι πολύ σύντομα μετά την προκριματική εκλογή της 3ης Ιουνίου έρχεται η ώρα να εκφράσουμε, δημόσια, τη γνώμη μας» συνέχισε ο Κάρτερ για να καταλήξει ότι «τότε θα είναι καλύτερο για εκείνη να εγκαταλείψει την εκστρατεία».
Η επόμενη αναμέτρηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι την 1η Ιουνίου στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ δύο ημέρες μετά ακολουθούν η Μοντάνα και η Νότια Ντακότα – εξ ου και η αναφορά του Κάρτερ στην 3η Ιουνίου.
Με τρεις πολιτείες να απομένουν -Πουέρτο Ρίκο, Μοντάνα και Νότια Ντακότα- ο Μπάρακ Ομπάμα έχει εξασφαλίσει μέχρι τωρα 1.953 εκλέκτορες έναντι 1.770 της Χίλαρι.
Το προεκλογικό Συνέδριο των Δημοκρατικών έχει καθοριστεί να γίνει στο Ντένβερ μεταξύ 25-28 Αυγούστου. Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα οριστεί, επισήμως, ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών εν όψει της αναμέτρησης της 4ης Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΛΑΣ: Η αλήθεια δεν μπαζώνεται, ούτε οι πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη
- Το «ξύλο» στην προπόνηση, οι… 4 φορ του Ολυμπιακού, ο Φίλης και η θέση του δεξιού μπακ
- Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη

