Στον τελικό της Ανατολής για έκτη συνεχή σεζόν οι Πίστονς
Στον τελικό της Ανατολής, για έκτη συνεχή σεζόν προκρίθηκαν οι Πίστονς, καθώς νίκησαν 91-86 τους Μάτζικ στο πέμπτο παιχνίδι και πήραν την πρόκριση με 4-1 στις νίκες. Προβάδισμα για τους Χόρνετς μετά τη νίκη 101-79 επί των Σπερς.
Στον τελικό της Ανατολής, για έκτη συνεχή σεζόν προκρίθηκαν οι Πίστονς, καθώς νίκησαν 91-86 τους Μάτζικ στοπέμπτοματς και πήραν την πρόκριση με 4-1 στις νίκες.
Καλύτερο ρεκόρ, όσον αφορά συνεχείς παρουσίες στον τελικό, έχουν μόνο οι Λέικερς που στην δεκαετία του 1980 συμμετείχαν οκτώ φορές σε τελικό της Δύσης.
Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον τελείωσε το ματς με 31 πόντους για τους γηπεδούχους, ο Στάκι είχε 15 πόντους, έξι ασίστ και δύο κλεψίματα. Από την άλλη πλευρά ο Τούρκογλου είχε 18 πόντους, εννέα ριμπάουντ και επτά ασίστ.
Στη Νέα Ορλεάνη, ο Ντέιβιντ Ουέστ ήταν ασταμάτητος και οδήγησε τους Χόρνετς στη νίκη με 101-79 κόντρα στους Σπερς, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα με 3-2 στις νίκες.
Ο άσος των Χόρνετς τελείωσε το ματς με 38 πόντους, 14 ριμπάουντ και πέντε μπλοκ και ακολούθησε ο Κρις Πολ με 22 πόντους και 14 ασίστ.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.