Ψευδαισθήσεις έχουν συχνά τα παιδιά που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ
Νέα Υόρκη: Περίπου ένα στα τρία παιδιά που έχουν νοσηλευθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αναφέρει παραισθησιακές αναμνήσεις, περιλαμβανομένων ενοχλητικών ψευδαισθήσεων που τα θέτουν σε κίνδυνο συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Νέα Υόρκη: Περίπου ένα στα τρία παιδιά που έχουν νοσηλευθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)αναφέρει παραισθησιακές αναμνήσεις, περιλαμβανομένων ενοχλητικών ψευδαισθήσεων που τα θέτουν σε κίνδυνο συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Η Δρ Γκίλιαν Κολβιλ από το Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το ποσοστό της παραισθησιακής μνήμης και των επιπτώσεων σε παιδιά, έκανε συνεντεύξεις με 102 παιδιά, 7-17 ετών περίπου τρεις μήνες μετά την έξοδο τους από τη ΜΕΘ.
Δεκατρία παιδιά θυμήθηκαν ότι είχαν τουλάχιστον ένα επεισόδιο παραισθησιακής μνήμης, που περιλάμβανε οπτική, ακουστική και απτή παραίσθηση και ψευδαισθησιακές σκέψεις.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι ψευδαισθήσεις είχαν βιωθεί ως πάρα πολύ διαταρακτικές, ειδικά σε σχέση με την εμμονή τους και το απειλητικό περιεχόμενο τους. Για παράδειγμα, ασθενείς ανέφεραν «μια γάτα να αιμορραγεί στο πάτωμα», «αρουραίους να περπατούν κατά μήκος ενός τοίχου», «κάποιος να ρίχνει ένα φορτηγό στο κεφάλι μου», «φορτία από μαζικές αράχνες» και «άνθρωποι να σκοτώνονται».
Η πιθανότητα ύπαρξης ψευδαισθήσεων ήταν αυξημένη στο πενταπλάσιο για τα παιδιά που είχαν πάρει οπιοειδή και/ή βενζοδιαζεπίνες για δύο ή περισσότερες ημέρες. Το σκορ μετατραυματικού στρες ήταν υψηλότερο μεταξύ των παιδιών με ψευδαισθησιακές μνήμες.
Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη μέτρων για την μείωση της πιθανότητας των ψευδαισθήσεων και ντελίριο, περιλαμβανομένων αλλαγών στις συνταγές νάρκωσης, απλοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και παροχής στους ασθενείς των ΜΕΘ την διασφάλιση και τις πληροφορίες για τον αναπροσανατολισμό τους.
health.in.gr
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442