Δεν θα «παρελάσει» η εθνική ομάδα στη Σμύρνη εξαιτίας της ΠΓΔΜ
Απούσα θα είναι η ελληνική ομάδα από την τελετή έναρξης του 7ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταεκβοντό εφήβων-νεανίδων, που ξεκινά την Τετάρτη στη Σμύρνη εξαιτίας της αναφοράς της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» στον κατάλογο συμμετοχής των κρατών.
Απούσα θα είναι η ελληνική ομάδα από την τελετή έναρξης του 7ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταεκβοντό εφήβων-νεανίδων, που ξεκινά την Τετάρτη στη Σμύρνη εξαιτίας της αναφοράς της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» στον κατάλογο συμμετοχής των κρατών.
Η αντίδραση της ελληνικής αποστολής ήταν άμεση. Ο γενικός αρχηγός Γιάννης Χανιαδάκης επικοινώνησε με το προεδρείο της ελληνικής ομοσπονδίας. Ακολούθησε επικοινωνία με τον σύμβουλο της Πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Πλεξίδα, και με τη σύμβουλο του προξενείου στη Σμύρνη, κ. Μουτάφη.
Τελικά συντάχθηκε εγγραφή διαμαρτυρία από την ελληνική ομοσπονδία, η οποία επιδόθηκε στους εκπροσώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας ταεκβοντό και την τουρκική οργανωτική επιτροπή, όμως και οι δύο γενικοί γραμματείς των φορέων αυτών αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι την παρέλαβαν. Εάν στην τελετή έναρξης, η ΠΓΔΜ εμφανιστεί με την ονομασία «Μακεδονία» μπροστά από τη σημαία της, η ελληνική αποστολή δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση.
Σε περίπτωση που η κλήρωση φέρει αντιπάλους Έλληνα αθλητή με κάποιον από την ΠΓΔΜ, η απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας είναι να γίνει κανονικά ο αγώνας.
Την πρώτη ημέρα θα αγωνιστούν ο Γιώργος Μιχαηλίδης (ΑΣ Μενεμένης) στα -51κ., ο Παναγιώτης Κηπουρός (ΑΣ Σερρών) στα -55κ., η Λυδία Μιχαηλίδου (ΑΣ Καισαριανής) στα -46κ. και η Ειρήνη Ζάγκου (ΑΓΣ Καλαμάτας) στα -49κ.
Δείτε πώς δια,μορφώθηκαν τα ζευγάρια στους «4» του Champions League, μετά τις προκρίσεις των Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των προημιτελικών.
Χειρότερα δεν γινόταν για την Άρσεναλ που κινδύνεψε από την Σπόρτινγκ, η οποία είχε και δοκάρι στο 43’, καθώς οι γηπεδούχοι κάθισαν στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Δοκάρι είχε και η Άρσεναλ στο 84’.