Το απεργιακό κίνημα κλιμακώνεται με 10 εκατ. απεργούς. Ο πρόεδρος Ντε Γκωλ ανακοινώνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 16 Ιουνίου. Διαδηλώσεις στο Γκαρ ντε Λιόν που επεκτείνονται τη νύχτα σε πολλά διαμερίσματα του Παρισιού. Στις συμπλοκές τραυματίζονται 500 άνθρωποι. Δημιουργούνται Επιτροπές Υπεράσπισης της Δημοκρατίας (CDR), γκωλικές, κατά του «χάους». Την επόμενη ημέρα η κρατική ραδιοτηλεόραση (ORTF) κατεβαίνει στην απεργία.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.