Στο 6,07% ενισχύθηκε το ποσοστό της Εθνικής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Στο 6,07% ανήλθε η συνολική συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά από διενέργεια συναλλαγών στις 21 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Μ.Τρίτη στο ΧΑ η διοίκηση του ΤΤ.
27
Στο 6,07% ανήλθε η συνολική συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά από διενέργεια συναλλαγών στις 21 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Μ.Τρίτη στο ΧΑ η διοίκηση του ΤΤ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Εθνική κατέχει συνολικά 8.630.548 δικαιώματα ψήφου επί συνόλου 142.232.982, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας ανήλθε σε 6,07%.
Το ανωτέρω ποσοστό συμμετοχής αναλύεται ως εξής:
1) Αμεση συμμετοχή 5,73% ήτοι 8.156.000 μετοχές με δικαίωμα ψήφου.
2) Έμμεση συμμετοχή 0,34% ήτοι 474.548 μετοχές με δικαίωμα ψήφου, τις οποίες η Εθνική απέκτησε μέσω «ελεγχόμενων επιχειρήσεων».
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η είσοδος της ΕΤΕ στο ΤΤ οδηγεί σε «πάγωμα» των εξελίξεων στην τράπεζα, καθώς η κυβέρνηση τονίζει ότι επιθυμεί στρατηγική συνεργασία με ξένο επενδυτή για το ΤΤ.
Το Δημόσιο κατέχει το 45% του ΤΤ άμεσα και έμμεσα (τα ΕΛΤΑ κατέχουν το 9,9%) και σε συνδυασμό με το ποσοστό που ελέγχει η Εθνική τότε συγκεντρώνεται ποσοστό άνω του 51%.
Με τον έλεγχο του 51% του ΤΤ, καμία διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν την εγκρίνει ο βασικός μέτοχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- FIBA: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2031 (pic)
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442