Η εκδίκηση της Sony μετά από 25 χρόνια
Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την κατασκευή και διακίνηση συσκευών HD-DVD. Βέβαια δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τις συσκευές που πούλησε.
Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την κατασκευή και διακίνηση συσκευών HD-DVD. Βέβαια δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τις συσκευές που πούλησε. Ήδη τα μεγάλα πολυκαταστήματα, πριν από την ανακοίνωση αυτή, είχαν σταματήσει να πωλούν δισκάκια HD (15-30Gb χωρητικότητα) δείχνοντας τις προθέσεις τους προς τη Toshiba.
Αν και όλοι μας είμαστε κατά των μονοπωλίων είναι θεμιτό ότι “ο πόλεμος των format” έληξε σχετικά γρήγορα, μέσα σε 2-3 χρόνια. Οι μεγάλες εταιρείες παραδειγματίστηκαν από τον εμπορικό πόλεμο των video της δεκαετίας του ΄80 μεταξύ Betamax και VHS.
Η συγκεκριμένη διαμάχη ”γονάτισε” οικονομικά τη Sony η οποία όμως σήμερα γεύεται την γλυκειά γεύση της εκδίκησης με την πλήρη επικράτηση των Blue-ray (25-50Gb χωρητικότητα).
Eνδεικτικά οι απώλειες της Toshiba μέσα στο 2007 εξαιτίας του HD-DVD έφτασαν περίπου το 1 δις δολάρια.
Άραγε η Microsoft που υποστήριξε σθεναρά το format της Toshiba θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν τα μεγάλα κινηματογραφικά studio;
H Toshiba έκανε ό,τι μπορούσε και όταν είδε ότι χάνει, ανέπτυξε αντανακλαστικά, παραδέχτηκε την ήττα της και τώρα πάει για άλλα.
Ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει ότι στην αγορά των φορητών υπολογιστών η Toshiba βρίσκεται πολύ ψηλά, εν μέρει και λόγω της μεγάλης εγγύησης που προσφέρει.
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442