Ακόμα αποδοτικότερα τα πολυπύρηνα chips
Η HPCWire αναφέρει ένα μοναδικό πρότυπο marketing για επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες (manycore).
Η HPCWire αναφέρει ένα μοναδικό πρότυπο marketing για επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες (manycore).
Αυτό το πρότυπο των επεξεργαστών με περισσότερους από 8 πυρήνες, προτάθηκε από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στους ερευνητές του Ουρμπάνα-Champaign. Το τρέχον οικονομικό πρότυπο έχει πελάτες που αγοράζουν συστήματα με επεξεργαστές που ικανοποιούν τις μέσες ανάγκες υπολογισμού των αιτήσεων τους. Οι ερευνητές όμως υποστηρίζουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός πυρηνών περιπλέκει το ταίριασμα των αναγκών απόδοσης και των εφαρμογών καθώς επίσης καθιστά το κόστος αγοράς της αδρανούς δύναμης υπολογισμού όλο και περισσότερο απαγορευτικό.
Σκέπτονται ότι ο πελάτης θα απαιτήσει χαρακτηριστικά λιγότερους πυρήνες απ’ όσους υπάρχουν φυσιολογικά σε ένα chip, αλλά μπορεί και να θελήσει να χρησιμοποιήσει περισσότερους σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι προτείνουν αυτά τα chips να αναπτυχθούν με ένα τρόπο που να επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν μόνο για τη δύναμη του υπολογισμού που χρειάζονται παρά για την μέγιστη δύναμη υπολογισμού που είναι έτσι κι αλλιώς παρούσα.
Με την ενσωμάτωση απλών μεθόδων λογικής στη λειτουργία του επεξεργαστή, ο προμηθευτής μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τους μεμονωμένους πυρήνες και προσφέρει πέντε πρότυπα που επιτρέπουν τη δυναμική ρύθμιση της διαθέσιμης δύναμης επεξεργασίας του chip.
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442