Στο 6,075% ανέρχεται πλέον το ποσοστό συμμετοχής της Eurobank, ανακοίνωσε το ΤΤ
Το ποσοστό της Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ανέρχεται από 28/3 σε 6,075% ανακοίνωσε επισήμως το ΤΤ την Τετάρτη. Η υπόθεση θυμίζει ΟΤΕ, σχολίασε ο Αλ.Τσίπρας του ΣΥΝ κατά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του ΤΤ και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση.
93
Το ποσοστό της EFG Eurobank Ergasias, στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ανέρχεται από 28/3/08 σε 6,075%, ανακοίνωσε επισήμως το ΤΤ την Τετάρτη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την Τετάρτη:
«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias AE» με την από 2ας Απριλίου 2008 επιστολή της, γνωστοποίησε ότι στις 28 Μαρτίου 2008, επήλθε μεταβολή του ποσοστού των δικαιωμάτων ψήφου και του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ, ως αποτέλεσμα εταιρικού γεγονότος που μεταβάλλει την κατανομή των δικαιωμάτων ψήφου.»
»Η Εταιρεία (Eurobank) κατέχει 8.641.301 δικαιώματα ψήφου επί συνόλου 142.232.982, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας (ΤΤ) ανήλθε σε 6,075%».
Η υπόθεση θυμίζει ΟΤΕ, σχολίασε ο Αλ.Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΝ κατά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του ΤΤ και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στον κοινωνικό ρόλο του ΤΤ, τονίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί το μόνο «καταφύγιο» των λαϊκών αποταμιεύσεων από τη ληστεία των εμπορικών τραπεζών.
Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή του και μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «σε όλο τον κόσμο το ταχυδρομικό ταμιευτήριο παίζει ένα διακριτό κοινωνικό ρόλο στηρίζοντας όσο είναι δυνατόν τις λαϊκές αποταμιεύσεις απέναντι στην άγρια ληστεία που επιβάλλει το σύστημα των εμπορικών τραπεζών».
«Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν αρπαχθεί από τα ταμεία του ΤΤ πάνω από 3 δισ ευρώ. Η απόκτηση του 5,7% των μετοχών του ΤΤ από την Eurobank, όταν η κυβέρνηση μάλιστα έχει στο πρόγραμμά της την πώληση των δημόσιων επιχειρήσεων, παραπέμπει στη διαδικασία ελέγχου του ΟΤΕ από τη MIG και στη συνέχεια πώλησής του στην Deutsche Telecom» προσέθεσε ο Αλ.Τσίπρας.
«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις διαδικασίες του Χρηματιστηρίου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΤΤ» τόνισε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων του ΤΤ, καταδικάζοντας την πρακτική αυτή.
«Στο ΤΤ εργάζονται 1200 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, σε θέσεις εργασίας μόνιμου υπαλλήλου. Όλοι είναι αναγκαίοι, αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΤΤ είναι μόλις 1200, ενώ οι εργασίες του, με την πλήρη ανάπτυξή του, χρειάζονται τουλάχιστον 2000 εργαζόμενους.»
»Ζητάμε να καταργηθεί αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό αυτές οι θέσεις, με προτεραιότητα στους ήδη εργαζόμενους» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442