Οι διαβητικοί άνδρες περισσότερο ευάλωτοι σε ενοχλητικά συμπτώματα του ουροποιητικού
Νέα Υόρκη: Οι διαβητικοί άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ενοχλητικών συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και συχνής νυκτουρίας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο Diabetes Care.
Νέα Υόρκη: Οι διαβητικοί άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ενοχλητικών συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και συχνής νυκτουρίας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο Diabetes Care.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιτσιγκαν μελέτησαν τη σχέση μεταξύ διαβήτη και ενδείξεων υπερπλασίας του προστατικού αδένα, η οποία είναι αρκετά συχνή σε ηλικιωμένους άνδρες και μπορεί να προκαλέσει συχνοουρία και αδύναμη ροή ούρων.
Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 2.484 άνδρες που είχαν πάρει μέρος σε έρευνες για την εκτίμηση του φυσικού ιστορικού υπερπλασίας του προστάτη. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 56 έτη και 170 (6,8%) άτομα είχαν διαβήτη. Κανείς δεν έπασχε από καρκίνο του προστάτη.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο διαβήτης αύξανε σημαντικά τον κίνδυνο ενοχλητικών συμπτωμάτων όπως συχνοουρία, ειδικά τη νύχτα και αίσθημα έπηξης.
Η σχέση μεταξύ διαβήτη και μέτριων έως σοβαρών συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος ήταν εντονότερη μεταξύ των αφρο-Αμερικανών.
Δεν καταγράφηκε σημαντικός συσχετισμός μεταξύ διαβήτη και όγκου του προστάτη, γεγονός που σημαίνει ότι η παρουσία του διαβήτη ίσως να είναι λιγότερο σχετική με την ανάπτυξη του προστάτη και περισσότερο με τα δυναμικά συστατικά στοιχεία της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.
health.in.gr
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442