Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αλλαγής χρήσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης
Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, καθώς και άλλοι σύλλογοι και πολίτες της περιοχής κατά της αλλαγής χρήσεως του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), το οποίο βρίσκεται στο Μαρούσι.
30
Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, καθώς και άλλοι σύλλογοι και πολίτες της περιοχής κατά της αλλαγής χρήσεως του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), το οποίο βρίσκεται στο Μαρούσι.
Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, ο Εξωραϊστικός, Οικολογικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Παραδείσου «Σπύρος Λούης», ο Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου, ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αγιος Ελευθέριος Σωρού Λάκκα Αμαρουσίου», καθώς 25 κάτοικοι του ίδιου δήμου.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση των προσφευγόντων στις 29 Αυγούστου 2006 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της δημόσιας εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» και της εταιρείας «Lamda Development».
Σύμφωνα με την σύμβαση αυτή τα 53.835 τ.μ. του κτιρίου παραχωρήθηκαν στην «Lamda» για να μετατραπούν σε εμπορικό κέντρο.
Για τη σύμβαση αυτή οι ίδιοι φορείς έχουν ζητήσει από το ΣτΕ την ακύρωσή της και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες φορείς, στη συνέχεια ακολούθησε η προσβαλλόμενη από 22 Φεβρουαρίου 2008 υπουργική απόφαση, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα μετασκευής του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων και για το υπόλοιπο τμήμα του IBC παρέχεται η δυνατότητα μετασκευής του σε Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και Μουσείο Παγκόσμιου Κλασσικού Αθλητισμού.
Οι προσφεύγοντες φορείς υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στα άρθρα 4, 24, 26 και 28 του Συντάγματος, στην κοινοτική οδηγία 85/337/ΕΟΚ και την ελληνική νομοθεσία.
Ακόμη υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προ πάσης επεμβάσεως στον εν λόγω χώρο, όπως και ότι θα επέλθει ανεπίτρεπτη επιδείνωση των οικιστικών συνθηκών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε πυρκαγιά σε παμπ στην Μπανγκόκ – Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442