Μηνυτήρια αναφορά του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Εξαγωγέων για τις απεργίες στα λιμάνια
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικά κολάσιμων πράξεων, στο πλαίσιο της λειτουργίας των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, κατέθεσε τη Δευτέρα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.
27
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικά κολάσιμων πράξεων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, κατέθεσε τη Δευτέρα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ενώπιον των εισαγγελέων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.
Ο ΠΣΕ επισημαίνει ότι από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών έχει διαταραχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομαλή λειτουργία των λιμανιών, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών στις εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στο κοινωνικό σύνολο.
Παράλληλα, εξώδικη διαμαρτυρία κατά των ΟΛΠ και ΟΛΘ, κοινοποιούμενη προς τον εποπτεύοντα υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκη, επιδόθηκε για λογαριασμό πολλών επιχειρήσεων-μελών του ΠΣΕ.
Στην εξώδικη διαμαρτυρία, αφού επισημαίνεται ότι οι μέχρι σήμερα ζημιές που έχουν επιφέρει οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στις ίδιες τις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, είναι καταστροφικές, καλούνται οι διοικήσεις των δύο λιμανιών να λάβουν άμεσα τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα προς αποκατάσταση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας των λιμένων ευθύνης τους, προκειμένου να ασκείται απρόσκοπτα η εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442