Τα δημοψηφίσματα στο επίκεντρο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση
Να ενσωματώνεται το κοινοτικό δίκαιο στο ελληνικό με πλειοψηφία 151 βουλευτών πρότεινε η ΝΔ κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την Πέμπτη. Η αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση και υποστήριξε την ιδέα των δημοψηφισμάτων.
53
Να ενσωματώνεται το κοινοτικό δίκαιο στο ελληνικό με πλειοψηφία 151 βουλευτών πρότεινε η ΝΔ κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την Πέμπτη. Η αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση και υποστήριξε την ιδέα των δημοψηφισμάτων.
Ο ΛΑΟΣ πρώτος κατέθεσε αντιπρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος, όποτε η Ελλάδα καλείται να προβεί σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας και σε οποιαδήποτε περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ.
«Δημοκρατία υπάρχει κι η βασιλεία έφυγε από την Ελλάδα, όχι γιατί το είπε το Κοινοβούλιο, αλλά γιατί έγινε δημοψήφισμα. Θα πρέπει να ξέρει ο κάτοικος της Χίου, ή της Μυτιλήνης ότι, αύριο το πρωί, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, μπορεί να έρθουν από τη γείτονα χώρα που θα έχει μπει στην ΕΕ, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, ένας αριθμός κόσμου – και να έχει τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη», ανέφερε ο Α.Πλεύρης.
Τα κόμματα της Αριστεράς, υπερασπίστηκαν επίσης την ιδέα των δημοψηφισμάτων (που αποτελεί πάγια θέση τους), χωρίς να δηλώσουν πως προσυπογράφουν την πρόταση του ΛΑΟΣ.
«Η προσφυγή σε δημοψήφισμα δείχνει αδυναμία των κομμάτων να πάρουν αποφάσεις σε τόσο σημαντικά ζητήματα», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Μπούγας. «Όπου διενεργήθηκε δημοψήφισμα, αντί οι λαοί να ενημερωθούν για το θέμα που αποτέλεσε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ενημερώθηκαν για άλλα πράγματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442