Οδηγός προς δημόσιους υπαλλήλους στη Βρετανία για τη διαφορά Ισλάμ – τρομοκρατίας
Συμβουλευτικό οδηγό προς δημοσίους υπαλλήλους ώστε να αποφεύγουν τη σύνδεση ανάμεσα στο Ισλάμ και την τρομοκρατία διαβίβασε η βρετανική κυβέρνηση, καλώντας τους εργαζόμενους να αποφεύγουν λέξεις όπως «φονταμενταλιστές» και «μαχητές του ιερού πολέμου».
51
Η βρετανική κυβέρνηση συνέταξε έναν νέο οδηγό καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να αποφεύγουν οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το Ισλάμ, γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Guardian.
Ο οδηγός παρέχει συμβουλές προς τους δημόσιους λειτουργούς να αποφεύγουν λέξεις όπως «φονταμενταλιστές» ή «μαχητές του ιερού πολέμου», τονίζοντας ότι αυτές «καθορίζουν μια ειδική σχέση μεταξύ του Ισλάμ και της τρομοκρατίας».
Στη θέση των λέξεων αυτών συνιστάται να χρησιμοποιούνται όροι όπως «εγκληματίας», «δολοφόνος», «αλήτης».
«Δεν είναι ένας οριστικός κατάλογος για τις λέξεις που δεν πρέπει να αναφέρονται, αλλά περισσότερο [ένας οδηγός] για τη χρήση λέξεων που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μια παρερμηνεία» δευκρινίζεται στον οδηγό που συντάχθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.
«Το ζήτημα δεν έγκειται στο να είναι πολιτικά ορθό, αλλά να είναι αποτελεσματικό» προστίθεται στο έγγραφο.
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός έχει διαβιβαστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε αξιωματούχους της αστυνομίας, στις τοπικές Αρχές και σε διάφορα υπουργεία.
«Είναι ένα πρώτο μέτρο που αποτελεί μέρος διαδοχικής επικοινωνίας [που ξεκίνησε στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας].
»Μια επικοινωνία συνεπής και αποτελεσματική είναι σημαντική στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται αποτελεί μέρος της εργασίας αυτής» σημειώνει το βρετανικό ΥΠΕΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη οι τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ – Συγκίνηση στην υποδοχή
- Το συγκινητικό μήνυμα του ΠΑΟΚ: «Δύο παιδιά μας είναι πίσω» (pics)
- Βιολάντα: Αδήλωτο το υπόγειο που έγινε η έκρηξη και οι υπέργειες δεξαμενές
- Αλεξάντρ Πούσκιν: Ο άξων της ρωσσικής τέχνης
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών – Επτά συλλήψεις
- Με τον Στέφανο Τσιτσιπά η Ελλάδα κόντρα στο Μεξικό στο Davis Cup

