Στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη τρεις ΥΠΠΟ επί ΠΑΣΟΚ και η Φ.Πετραλιά
Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καλούνται για ακρόαση την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου οι διατελέσαντες ΥΠΠΟ Ε.Παπαζώη, Θ.Πάγκαλος, Ευ.Βενιζέλος και Φάνη Πετραλιά. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, στις 12 Φεβρουαρίου θα κληθούν οι Π.Τατούλης και Γ.Βουλγαράκης.
Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καλούνται για ακρόαση την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου οι διατελέσαντες ΥΠΠΟ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ε.Παπαζώη, Θ.Πάγκαλος, Ευ.Βενιζέλος και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, στις 12 Φεβρουαρίου θα κληθούν οι Π.Τατούλης και Γ.Βουλγαράκης.
Η συνεδρίαση με θέμα την ακρόαση των πρώην υπουργών Πολιτισμού, γίνεται κατόπιν αρχικής πρότασης των βουλευτών της ΝΔ να κληθούν ενώπιον της Επιτροπής όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί από το 1996 μέχρι σήμερα.
Η ανακοίνωση της κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά επικαλείται και αντίστοιχη πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν ζητήσει την παροχή εξηγήσεων εκ μέρους των υπουργών Πολιτισμού της ΝΔ (συμπεριλαμβανομένου του Κ.Καραμανλή) για τον Χρήστο Ζαχόπουλο στο υπουργείο και ακρόαση των υπουργών με ανάστροφη χρονολογική σειρά.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ