Συμφωνία Γ.Βαρδινογιάννη- Εμ.Γκριμάλντι για ανταλλαγή μετοχών ΑΝΕΚ – Μινωικών Γραμμών
Συμφωνία για την απόκτηση του 15,50% της ΑΝΕΚ έναντι 1,90 ευρώ/μετοχή υπέγραψε η Sea Star Capital, συμφερόντων Γ.Βαρδινογιάννη, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 32,50%. Ταυτόχρονα, πώλησε στον Ιταλό εφοπλιστή Εμ.Γκριμάλντι το 26,71% των Μινωικών Γραμμών.
27
Συμφωνία για την απόκτηση του 15,50% της ΑΝΕΚ έναντι 1,90 ευρώ/μετοχή υπέγραψε η Sea Star Capital, συμφερόντων Γ.Βαρδινογιάννη, με την εταιρεία Atlantica S.P.A Di Navigazione.
Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 47.557,956 ευρώ ή 1,90 ευρώ ανά μετοχή.
Η συμμετοχή της Sea Star στην ΑΝΕΚ θα ανέλθει σε 52,422,237 κοινές μετοχές, δηλαδή στο 32,5% του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με την Sea Star, η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΕΚ επισημαίνεται επίσης ότι η Sea Star υπέγραψε συμφωνία για την πώληση στην Atlantica S.P.A Di Navigazione, 18,942,487 κοινών μετοχών της εταιρείας Minoan Lines έναντι 100.205,756 ευρώ (5,29 ευρώ/μετοχή). Οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν στο 26,71% του μετοχικού κεφαλαίου.
Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Sea Star για τις ανωτέρω συναλλαγές είναι η Credit Suisse Securitiesκαι η Deutsche Bank,ενώ τον γενικό συντονισμό έκανε η Τράπεζα Πειραιώς.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας επιβεβαιώνει με τις συναλλαγές αυτές την πρόθεση της εταιρείας να ενισχύσει περαιτέρω της θέση της στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, έχοντας ως γνώμονα το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της σχεδιασμό αλλά και τη δημιουργία υπεραξιών για τους μετόχους της» αναφέρει η Sea Star, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι και οι δύο συναλλαγές γίνονται σε καθαρά εμπορική βάση.
Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί σε αυτή τη συμφωνία τι θα γίνει με το πακέτο των μετοχών που κατέχουν οι Μινωικές στη Ηellenic Seaways, αλλάθεωρείται βέβαιο ότι οι δύο επιχειρηματίες θα εντάξουν και τις μετοχές αυτές στην τελική συμφωνία ώστε να περάσει πλήρως ο έλεγχος της Ηellenic Seaways στον κ. Βαρδινογιάννη.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Sea Star απέκτησε από τον Π.Λασκαρίδη τις συμμετοχές του στις Μινωικές Γραμμές (26,05%) αντί των 5 ευρώ ανά μετοχή και στη Ηellenic Seaways (34,70%) έναντι 5,75 ευρώ/μετοχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο όμιλος Γκριμάλντι συμμετέχει στην ΑΝΕΚ με ποσοστό 15,13%, ενώ ποσοστό 14,93% ελέγχει η Sea Star. Επίσης, ποσοστό 5,11% κατέχει η Μorgan Stanley.
ΗSea Star ελέγχει το 26,71% των μετοχών των Μινωικών Γραμμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442