
Μείωση 95% στα κέρδη δ΄τριμήνου 2007 για την Bank of America
Μείωση 95% σημείωσαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας Bank of America στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, καθώς προχώρησε σε διαγραφές 5,28 δισ. δολαρίων στην αξία ενεργητικού συνδεδεμένου με ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου.
27
Μείωση 95% σημείωσαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας Bank of America στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, καθώς προχώρησε σε διαγραφές 5,28 δισ. δολαρίων στην αξία ενεργητικού συνδεδεμένου με ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου.
Τα κέρδη υποχώρησαν στα 268 εκατ. δολάρια ή 5 σεντς ανά μετοχή, έναντι 5,26 δισ. δολαρίων ή 1,16 δολαρίων/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2006.
Τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών (21 σεντς/μετοχή), σύμφωνα με το Bloomberg.
«Τα αποτελέσματά μας ήταν σοβαρά επηρεασμένα από την τρέχουσα αναταραχή στις κεφαλαιαγορές και την επιβράδυνση της οικονομίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Κένεθ Λιούις.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου η αμερικανική τράπεζα αποφάσισε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο στην αγορά κατοικίας, συμφωνώντας να εξαγοράσει τη μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της χώρας, Countrywide, έναντι 4 δισ. δολαρίων σε μετοχές.
Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Κ.Λιούις έχει ανακοινώσει συνολικά 150 απολύσεις στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνω Πατήσια: «Διέσχιζε τον δρόμο και βρέθηκε στο τυφλό σημείο του φορτηγού» – Πώς έγινε το δυστύχημα με θύμα την ηλικιωμένη
- Αλιείς: Άνοιξε η εφαρμογή για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης – Προϋποθέσεις και χρηματοδότηση
- Τράπεζα της Ελλάδος: «Οργανισμός ισχυρός, αλλά και εξ υποχρεώσεως νομικώς ανιδιοτελής»
- «Γιατί περιμένουμε από τα παιδιά να τους αρέσει η ζωή με αυτόν τον κόσμο που κληρονομούν;»
- ΜακΚόλουμ: «Θα ήθελα να δω τον Ολυμπιακό να παίρνει Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ, αλλά…»
- BHMAGAZINO: Στο Grand Prix του Μονακό μαζί με τη νέα ελίτ πιλότων της Formula 1

