
Την Τετάρτη αναχωρεί για την Τουρκία ο Κώστας Καραμανλής
Την προσεχή Τετάρτη αναχωρεί γαι την Τουρκία ο Κώστας Καραμανλής με διμερή και διεθνή ζητήματα στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν αποσαφηνίζεται ακόμη εάν στο πλαίσιο της επίσκεψης ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ίμβρο και την Τένεδο.
51
Την προσεχή Τετάρτη αναχωρεί γαι την Τουρκία ο Κώστας Καραμανλής με διμερή και διεθνή ζητήματα στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Δεν αποσαφηνίζεται ακόμη εάν στο πλαίσιο της επίσκεψης -από τις 23 έως τις 25 Ιανουαρίου- ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ίμβρο και την Τένεδο.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν διμερή θέματα, καθώς και ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.
Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα θέσει και το Κυπριακό στις συζητήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αντώναρος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσεγγίζει πάντα με αίσθημα ευθύνης όλα τα θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.
Όσο για το αν θα τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών και οι διεκδικήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και τη Θράκη απάντησε: «Με ρωτάτε για τη στάση της άλλης πλευράς; Απευθυνθείτε στην άλλη πλευρά. Εγώ είμαι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης».
Για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και ειδικά για το εάν Κώστας Καραμανλής θα μεταβεί στην Ίμβρο και την Τένεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης θα γνωστοποιηθεί στους δημοσιογράφους.
«Η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε» είπε ο κ. Αντώναρος σε ερώτηση για το τι περιμένει η ελληνική πλευρά από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία.
* Την Παρασκευή πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη ο 37ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Ναταλί Μπαγιέ σε ηλικία 77 χρόνων
- Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι μια από τις 10 πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη
- Κεφαλονιά: Στον Κορυδαλλό οδηγούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης – Το κρίσιμο μισάωρο
- Από τα social media στην ηρεμία: Οι κρυμμένοι αγροτικοί προορισμοί που επιλέγει η Gen Z στην Ευρώπη
- Τουρκία: «Ζω γιατί η σφαίρα χτύπησε φίλη μου που ήταν μπροστά» – Νωπός ο εφιάλτης από την επίθεση σε σχολείο
- Μάρω Κοντού: Ποια σταρ του σινεμά έθεσε βέτο στη Φίνος Φιλμ
