Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Προχωρά η κατασκευή του παγοδρομίου στο Μαρούσι με νεότερη απόφαση του ΣτΕ

Προχωρά η κατασκευή του παγοδρομίου στο Μαρούσι με νεότερη απόφαση του ΣτΕ

Το ΣτΕ έκανε μερικώς δεκτές τις αιτήσεις των: Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών ΑΕ και ΥΠΕΧΩΔΕ και ανακάλεσε προγενέστερη απόφασή του με την οποία είχε αναστείλει την ολοκλήρωση της κατασκευής παγοδρομίου στο Μαρούσι.

93

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις υπ αριθμ. 22 – 23/2008 αποφάσεις του (Τμήμα Αναστολών) έκανε μερικώς δεκτές τις αιτήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, της «Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής», της Ανώνυμης Εταιρείας «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών» και του ΥΠΕΧΩΔΕ και ανακάλεσε προγενέστερη απόφασή του (1218/2007) με την οποία είχε αναστείλει την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής παγοδρομίου στη θέση Κάτω Σωρός του Αμαρουσίου Αττικής.

Στις 12 Νοεμβρίου 2007 το ΣτΕ ανέστειλε τα έργα κατασκευής του παγοδρομίου, πισίνας, αποδυτηρίων, χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς στην περιοχή που κατασκευαζόταν επιτρέπεται μόνο η ανέγερση κατοικιών, καθώς έχει χαρακτηριστεί περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Ακόμα, το ΣτΕ είχε κρίνει ότι ο όγκος και η χρήση του παγοδρομίου θα επιφέρει επιδείνωση στο ήδη βεβαρημένο οικιστικό περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου.

Κατόπιν αυτών, η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών και οι άλλοι φορείς προσέφυγαν εκ νέου στο ΣτΕ, ζητώντας να ανασταλεί η προηγούμενη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, προσκομίζοντας παράλληλα και επιστολές της Διεθνούς Ομοσπονδίας χόκεϊ επί πάγου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας πατινάζ από τις οποίες πιθανολογείται -όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση- άμεσος κίνδυνος διαγραφής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών από μέλος των διεθνών Ομοσπονδιών και απαγόρευσης συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών από τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω της έλλειψης παγοδρομίου στην Ελλάδα και της αναστολής των εργασιών κατασκευής του.

Όπως επισημαίνεται στις αποφάσεις το ΣτΕ, το δικαστήριο συνεκτιμώντας αφενός «τη βλάβη που θα υποστεί το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής λόγω του όγκου και της χρήσης του προς ανέγερση αθλητικού κέντρου και αφετέρου την βλάβη μη συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών που ασχολούνται με τα αθλήματα που υπάγονται στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομίας στις διεθνείς διοργανώσεις που θα διεξαχθούν στις αρχές του έτους 2008 λόγω της διακοπής κάθε εργασίας αναγκαίας για την κατασκευή του παγοδρομίου», έκρινε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να ανακαλέσει μερικώς την παλαιότερη απόφασή του, κατά το σκέλος που αφορά την κατασκευή της παγοδρομικής πίστας και των διόδων εισόδου και εξόδου προς τους υπόγειους χώρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Περιστέρι – Ολυμπιακός

LIVE: Περιστέρι – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Περιστέρι – Ολυμπιακός για το Game 2 των ημιτελικών των play offs της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024