Στην εξαγορά της Countrywide έναντι 4 δισ. δολαρίων προχωρά η Bank of America
Στην εξαγορά της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας στεγαστικών δανείων, Countrywide Financial, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά η Bank of America, έναντι 4 δισ. δολαρίων.
Στην εξαγορά της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας στεγαστικών δανείων, Countrywide Financial, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά η Bank of America, έναντι 4 δισ. δολαρίων σε μετοχές.
Οι μετοχές της Countrywide σημείωσαν άνοδο 51,4% την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωσαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, όταν οι επενδυτές πίστεψαν ότι η εταιρεία θα χρεοκοπήσει.
Παρά την άνοδο των μετοχών της Countrywide, η χρηματιστηριακή της αξία είναι μόλις 4,8 δισ. δολάρια, έναντι 27 δισ. δολαρίωντον Φεβρουάριο του 2007.
Η Countrywide θα δώσει στην Bank of America περίπου 9 εκατ. δανειολήπτες, καθώς και προμήθειες από την εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων.
Οι μέτοχοι της Countrywide θα λάβουν 0,1822 μετοχές της Bank of America για κάθε μετοχή που έχουν.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.