
Διακόπτει η Louis Hellenic Cruises τις εργασίες απορρύπανσης στη Σαντορίνη
Με «απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν», σύμφωνα με την εταιρεία Louis Hellenic Cruises, οι εργασίες καθαρισμού στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, όπου συνέβη το ναύαγιο του Sea Diamond. Αποκλειστικά υπεύθυνη για οποιαδήποτε ρύπανση η εταιρεία, προειδοποιεί το ΥΕΝ.
71
Με «απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν», σύμφωνα με την εταιρεία Louis Hellenic Cruises, οι εργασίες καθαρισμού στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, όπου συνέβη το ναύαγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond.
Αντιδρώντας στην ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία δημοσιοποιήθηκε η διακοπή των εργασιών καθαρισμού στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, καθώς η Louis Hellenic Cruises θεωρεί ότι η επιχείρηση απορρύπανσης έχει ολοκληρωθεί, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον πλοίαρχο και στην πλοιοκτήτρια-διαχειρίστρια εταιρεία του Sea Diamond, με την οποία, εκτός των άλλων, τους επισημαίνεται ότι «είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την αποτροπή με κάθε απαραίτητο μέσο της ρύπανσης που προκαλείται ή που δύναται να προκληθεί ανά πάσα στιγμή, για ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον».
Τους επισημαίνεται ακόμη ότι «θα υποστούν, σε περίπτωση που προβούν σε μη σύννομες ενέργειες, τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, καθώς και την εξάντληση όλων των ένδικων μέσων που παρέχονται από την υφιστάμενη νομοθεσία για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος».
Η επιστολή του ΥΕΝ κοινοποιήθηκε ακόμη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και στη λιμενική αρχή Θήρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση




