
Ακριβαίνουν κατά 10 λεπτά το πακέτο τα «φθηνά» τσιγάρα
Νέο καπέλο στις τιμές των λεγόμενων φθηνών τσιγάρων φέρνει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει αύξηση του ελάχιστου φόρου που τα βαρύνει. Η απόφαση θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής των φθηνών τσιγάρων κατά 8-10 λεπτά το πακέτο.
28
Νέο καπέλο στις τιμές των λεγόμενων φθηνών τσιγάρων φέρνει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει αύξηση του ελάχιστου φόρου που τα βαρύνει. Η απόφαση θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής των φθηνών τσιγάρων κατά 8-10 λεπτά το πακέτο.
Σήμερα τα φθηνά τσιγάρα πωλούνται από 1,5 έως 1,8 ευρώ ανά πακέτο και με την αύξηση του φόρου που προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου, η οποία πρόκειται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, θα φτάσουν να πωλούνται από 1,6 έως 1,9 ευρώ ανά πακέτο.
Στα φθηνά τσιγάρα επιβάλλεται ελάχιστος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που αντιστοιχεί στο 75% του φόρου που εμπεριέχεται στο πακέτο της πλέον ζητούμενης τιμής. Με δεδομένο ότι η πλέον ζητούμενη τιμή αυξάνεται από τα 2,5 ευρώ στα 3 ευρώ, ο φόρος που επιβάλλεται στα φθηνά τσιγάρα αυξάνεται κατά 8 έως 10 λεπτά ανά πακέτο.
Να σημειωθεί ότι με βάση όσα ορίζει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2008 που σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φανούν οι αυξήσεις των τιμών στα περίπτερα.
Το μέτρο αυτό συνάντησε την αντίδραση των εγχώριων καπνοβιομηχανιών οι οποίες υποστήριξαν ότι πλήττει την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ξένων καπνοβιομηχανιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι «βέροι» Γερμανοί: Σε προεκλογική εκδήλωση του AfD έψαλαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας
- Η δημοπρασία του εν ζωή σχεδιαστή μόδας Martin Margiela έσπασε κάθε ρεκόρ
- Καμία αλλαγή στην Super League: Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση
- Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος – «Το κράτος δολοφονεί»
- Κυψέλη: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για τις ρωγμές – Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας απαντά η Ελληνικό Μετρό
- Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα – Ψεκασμοί και οδηγίες στους κατοίκους

