
«Σημαδιακές πρωτοβουλίες» στο Κυπριακό προβλέπει για το 2008 ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ
Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την ελληνοκυπριακή πλευρά μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου θα είναι «σημαδιακές για το Κυπριακό», δήλωσε την Πέμπτη ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ αλί Ταλάτ ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αγκυρα.
95
Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την ελληνοκυπριακή πλευρά μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου θα είναι «σημαδιακές για το Κυπριακό», δήλωσε την Πέμπτη ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ αλί Ταλάτ ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αγκυρα.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν υπάρχει προσδοκία συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, ο Μ.Ταλάτ επισήμανε ότι η υπάρχει προσδοκία αλλά όχι από την τουρκοκυπριακή πλευρά.
«Οι πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς […] θα μπορούσαν να μετατραπούν και σε ένα σχέδιο συνολικής λύσης», δήλωσε. Σε περίπτωση αποτυχίας, πρόσθεσε ο Μ.Ταλάτ, «θα μπορεί να είναι αφορμή για νέους τρόπους αντιμετώπισης του θέματος» και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε κοινή συνέντευξη με τον Μ.Ταλάτ, ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να τηρήσουν όλα όσα υποσχέθηκαν, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως σε περίπτωση μόνιμης λύσης του θέματος, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Κύπρος «θα αποτελούν το τρίγωνο ειρήνης, προόδου και ευημερίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ανατολικής Μεσογείου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση




