Το Πανιώνιος-Χίος ξεχωρίζει στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου
Οι πρώτοι αγώνες του 2008 στο πόλο γίνονται την Πέμπτη, στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας. Δεκαέξι ομάδες δίνουν τη μάχη για πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Χίο.
26
Οι πρώτοι αγώνες του 2008 στο πόλο γίνονται την Πέμπτη, στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας. Δεκαέξι ομάδες δίνουν τη μάχη για πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Χίο.
Οι «κυανέρυθροι», που βρίσκονται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, φαντάζουν ως το φαβορί, αφού έχουν και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά το συγκρότημα του Ντράγκαν Αντριτς έχει αρχίσει να βρίσκει τον καλό του εαυτό και μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Αλλωστε, το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος έληξε ισόπαλο 8-8.
Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται και στη Γλυφάδα, όπου ο τοπικός ΑΝΟΓ φιλοξενεί το Παλαιό Φάληρο, ενώ θεωρητικά εύκολη αποστολή έχουν ο κυπελλούχος Ολυμπιακός (παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, που αγωνίζεται στην Α2), ο περσινός φιναλίστ Εθνικός (αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό) και η Βουλιαγμένη (υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας, που επίσης παίζει στην Α2).
Ολοι οι αγώνες είναι νοκ-άουτ. Σε περίπτωση που ο κανονικός αγώνας λήξει ισόπαλος, ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- εκτελούνται πέναλτι.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της Β΄ φάσης:
Νέας Σμύρνης 15.00 Πανιώνιος-Χίος (Σκαλοχωρίτης, Σταυρόπουλος)
Βουλιαγμένης 19.00 Βουλιαγμένη-Ιωνικός Νικαίας (Πολυχρονόπουλος, Παϊρακταρίδης)
Χανίων 19.00 Χανιά-ΟΦΗ (Μπιράκης, Γιαννακάκης)
Γλυφάδας 19.00 Γλυφάδα-Παλαιό Φάληρο (Νάκος, Βασιλείου)
Χαλανδρίου 19.00 Νηρέας Χαλανδρίου-ΠΑΟΚ (Αδαμάσογλου, Αχλαδιώτης)
Αντ. Πεπανός 19.00 ΝΕ Πατρών-ΝΟ Καλαμακίου (Σταυρίδης, Κατσαρός)
Ποσειδώνιο 19.00 Ηρακλής-Ολυμπιακός (Αργυρός, Σπανούδης)
ΟΑΚΑ 20.00 Παναθηναϊκός-Εθνικός (Δαμιανάκης, Κουρτίδης)
* Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης (19 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία της ΚΟΕ (13.00). Το φάιναλ φορ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Τρίπολη, στις 4 και 5 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Ελλάδα-Ουγγαρία 15-14: Έπος της Ελλάδας στο World Cup, πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πόλο (vid)
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442