Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν μέλη της Αλ Κάιντα, που φέρονταν να σχεδίαζαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα. Την είδηση μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια.
30
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν μέλη της Αλ Κάιντα, που φέρονταν να σχεδίαζαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα. Την είδηση μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια.
Επικαλούμενο αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, το κανάλι ανέφερε ότι οι ύποπτοι σκόπευαν να προκαλέσουν «θέμα ασφαλείας»κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, στο οποίο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από δύο εκατομμύρια μουσουλμάνοι.
Συλλήψεις έγιναν σε αρκετές πόλεις της Σαουδικής Αραβίας. Το κανάλι δεν ανέφερε τον αριθμό των συλληφθέντων.
Η Σαουδική Αραβία υπήρξε στόχος επιθέσεων από μαχητές που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα το 2003. Ριζοσπάστες αντίθετοι με την βασιλική οικογένεια που κυβερνά τη χώρα κατέλαβαν το Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας το 1979.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών πρίγκιπας Νάγεφ δήλωσε νωρίτερα ότι η σύλληψη 208 ατόμων τον Νοέμβριο δεν συνδεόταν με το ετήσιο προσκήνυμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στα playoffs του Europa League
- Λιόν – ΠΑΟΚ 4-2: Έπαιξε για τους αδικοχαμένους οπαδούς του και «λύγισε» με 10 παίκτες
- Η Starlink άλλαξε τροχιά 4.400 δορυφόρων κατά 70 χλμ μετά από παρολίγον σύγκρουση με δορυφόρο από την Κίνα
- Παναθηναϊκός-Ρόμα 1-1: Ο Ταμπόρδα φώναξε «παρών»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Φερεντσβάρος 4-0: «Περίπατος» και πρόκριση των reds στα playoffs του Europa League (vids)

