
Ήττα του προέδρου της Ν.Αφρικής στο συνέδριο για την ηγεσία του ANC
Με διαφορά εξελέγη ο Τζέικομπ Ζούμα στη θέση του προέδρου του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC) έναντι του Τάμπο Μπέκι, μέχρι πρότινος προέδρου του ANC και ηγέτη της Ν.Αφρικής. Ο Ζούμα έλαβε 2.329 ψήφους έναντι 1.521 ψήφων του Μπέκι.
95
Με διαφορά εξελέγη ο Τζέικομπ Ζούμα στη θέση του προέδρου του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC) έναντι του Τάμπο Μπέκι, μέχρι πρότινος προέδρου του ANC και ηγέτη της Ν.Αφρικής.
Ο Ζούμα συγκέντρωσε 2.329 ψήφους έναντι 1.521 του Μπέκι. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δύο υποψήφιοι ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου και χαιρέτησαν θερμά ο ένας τον άλλον.
Το συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές των δύο υποψηφίων.
Ο Ζούμα, που θεωρείται λαϊκιστής, έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για διαφθορά και βιασμό.
Μετά την εκλογή του, ο Ζούμα θεωρείται ότι θα καταλάβει και την θέση του προέδρου της χώρας το 2009 μετά την λήξη της θητείας του Μπέκι.
Η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου καθυστέρησε κατά μία ημέρα λόγω ακριβώς της ατμόσφαιρας στο συνέδριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Χαμένοι» στο Διαδίκτυο: Επτά ώρες online, 44 χρόνια σε οθόνες – Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής
- Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Ο Χάαλαντ σκόρπισε τους «ρεντς» και οι «πολίτες» πέρασαν στα ημιτελικά του FA Cup
- Ιωάννα Τούνη: Ελεύθερη μετά τη σύλληψη της
- Καθηγήτρια σχολείου συνελήφθη μαζί με 17χρονο μαθητή για ναρκωτικά στην Καλλιθέα
- Σκάνδαλο όπως κλικ: 33 φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικίνδυνη η άποψη περί «κυβέρνησης υποδίκων» – Πρώτα να μιλήσουν οι ελεγχόμενοι, λέει ο Μαρινάκης
