27

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για ορισμένες πλευρές της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η συνδιάσκεψη του Μπαλί για το κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση εκ μέρους των αναπτυσσόμενων χωρών.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μολονότι τονίζεται ότι η συμφωνία του Μπαλί έχει και θετικές πλευρές, σημειώνεται ότι «οι ΗΠΑ έχουν έντονες ανησυχίες για ορισμένα σημεία της συμφωνίας».

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι «οι κυριότερες αναπτυσσόμενες οικονομίες θα πρέπει επίσης να αναλάβουν δράση».

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, η συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα υιοθέτησε τον «οδικό χάρτη του Μπαλί» που προβλέπει ότι το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2008 θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία, σε αντικατάσταση αυτής του Κιότο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό