98

Στη θέσπιση νόμου προχώρησε η Ινδία προκειμένου να προστατέψει τους ηλικιωμένους. Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους Ινδούς που παραμελούν τους γονείς τους και δίνει δικαίωμα στις Αρχές να ζητούν από παιδιά και συγγενείς την καταβολή εισφοράς για τους γονείς.

Η νομοθεσία αντανακλά την ανησυχία των πολιτικών για το γεγονός ότι η εισαγωγή δυτικών εθίμων στην Ινδία τείνει να υποσκάψει την παραδοσιακή μορφή της πολυμελούς οικογένειας, η οποία είναι επί αιώνες ενταγμένη στον κοινωνικό ιστό.

Για το θέμα ο βουλευτής Γικάν Πρακάς Πιλάνια δήλωσε: «Τουλάχιστον τώρα οι ηλικιωμένοι μπορούν να έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους και φαγητό».

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 30 ημερών για τους Ινδούς που παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους ενώ επιτρέπει στις Αρχές να επιβάλουν σε παιδιά ή στενούς συγγενείς να πληρώνουν ένα μηνιαίο επίδομα για τη συντήρηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters