
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί της νέας τραγωδίας σε κινεζικό ανθρακωρυχείο
Στους 105 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ανθρακωρυχείο της βόρειας Κίνας. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα ξημερώματα της Παρασκευής άλλα 35 πτώματα από τα ερείπια του ανθρακωρυχείου.
71
Στους 105 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ανθρακωρυχείο της βόρειας Κίνας. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα ξημερώματα της Παρασκευής άλλα 35 πτώματα από τα ερείπια του ανθρακωρυχείου.
Το νέο τραγικό περιστατικό, που αποδόθηκε σε διαρροή αερίου και σημειώθηκε σε ορυχείο της πόλης Λινφέν, κοντά στην επαρχία Σανσί, ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα ανάλογων δυστυχημάτων σε κινεζικά ανθρακωρυχεία, τα οποία συνήθως λειτουργούν παράνομα και χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας.
Η έκρηξη στο ορυχείο έγινε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά η εταιρεία που το διαχειρίζεται ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές με καθυστέρηση έξι ωρών και στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με δικά της μέσα να διασώσει τους εργαζομένους στις στοές, από τις οποίες πρόλαβαν και βγήκαν ζωντανοί 15 άνθρωποι.
Η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο και τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία ανήκει το ορυχείο και οι αρμόδιες αρχές «πάγωσαν» τους λογαριασμούς της, ενώ γίνονται έρευνες για τις συνθήκες λειτουργίας του ορυχείου από την αρμόδια υπηρεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
