Στις 5.133,31 μονάδες θα περάσει το Σαββατοκύριακο το Χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, αν και οι ταχύτητες έπεσαν μετά τις δηλώσεις Αλογοσκούφη για τις στρατηγικής σημασίας εταιρείες. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.133,31 μονάδες, σημειώνοτας άνοδο 0,23%. Στα 588,5 εκατ. ευρώ, η αξία των συναλλαγών.
93
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.133,31 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,23%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 588,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 122,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 2,93% των Πρώτων υλών σε ποσοστό 2,27%, και του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,58%.
Τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών σε ποσοστό 4,74%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε ποσοστό 1,63% και των Χημικών κατά 1,05%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 0,12%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,54% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,58%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Παρνασσός +15,47%, Γιουρομπρόκερς +9,76% και Λανακαμ (Κ) +9,64%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Περσεύς -6,84%, Δουρος -5,80% και Logismos -5,36%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 134 ενισχύθηκαν, 104 υποχώρησαν και 60 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442