
Να φύγουν οι ανεπαρκείς δικαστές ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Την απομάκρυνση των «ανεπαρκών δικαστών», ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια στόματος του προέδρου του Γ.Γαρούφα, διαμηνύοντας πως εάν αυτό δεν γίνει πράξη μέχρι τον επόμενο χρόνο, θα δώσει σχετικά ονόματα στη δημοσιότητα.
96
Την απομάκρυνση των «ανεπαρκών δικαστών», ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), διαμηνύοντας πως εάν αυτό δεν γίνει πράξη μέχρι τον επόμενο χρόνο, θα δώσει σχετικά ονόματα στη δημοσιότητα.
«Ζητάμε από την άνοιξη του 2005 την απομάκρυνση από τις θέσεις τους μέσω της εθελουσίας εξόδου όλων των δικαστών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους κι έχουμε παραδώσει ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα ονόματά τους», είπε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Δημήτρης Γαρούφας, εκφράζοντας όμως την απογοήτευσή του, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με τις μετακινήσεις των δικαστών. Όμως υπάρχουν παραδείγματα δικαστών που κάνουν κύκλους σε διάφορες πόλεις και καταλήγουν εκεί όπου ξεκίνησαν. Πρέπει επιτέλους να φύγουν τα βαρίδια από τη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Γαρούφας.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία κάθαρσης, που ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος.
Μία από τις συνέπειες της διαδικασίας αυτής είναι η επιβολή, από τους δικαστές, εξοντωτικών ποινών στους κατηγορούμενους. «Ακόμη και οι ίδιοι οι επιθεωρητές του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν επισημάνει την ιδιαίτερη αυστηρότητα που επιδεικνύουν πολλοί δικαστές», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, ζητώντας να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στους επιθεωρητές και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ