Να φύγουν οι ανεπαρκείς δικαστές ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Την απομάκρυνση των «ανεπαρκών δικαστών», ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια στόματος του προέδρου του Γ.Γαρούφα, διαμηνύοντας πως εάν αυτό δεν γίνει πράξη μέχρι τον επόμενο χρόνο, θα δώσει σχετικά ονόματα στη δημοσιότητα.
Την απομάκρυνση των «ανεπαρκών δικαστών», ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), διαμηνύοντας πως εάν αυτό δεν γίνει πράξη μέχρι τον επόμενο χρόνο, θα δώσει σχετικά ονόματα στη δημοσιότητα.
«Ζητάμε από την άνοιξη του 2005 την απομάκρυνση από τις θέσεις τους μέσω της εθελουσίας εξόδου όλων των δικαστών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους κι έχουμε παραδώσει ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα ονόματά τους», είπε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Δημήτρης Γαρούφας, εκφράζοντας όμως την απογοήτευσή του, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με τις μετακινήσεις των δικαστών. Όμως υπάρχουν παραδείγματα δικαστών που κάνουν κύκλους σε διάφορες πόλεις και καταλήγουν εκεί όπου ξεκίνησαν. Πρέπει επιτέλους να φύγουν τα βαρίδια από τη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Γαρούφας.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία κάθαρσης, που ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος.
Μία από τις συνέπειες της διαδικασίας αυτής είναι η επιβολή, από τους δικαστές, εξοντωτικών ποινών στους κατηγορούμενους. «Ακόμη και οι ίδιοι οι επιθεωρητές του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν επισημάνει την ιδιαίτερη αυστηρότητα που επιδεικνύουν πολλοί δικαστές», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, ζητώντας να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στους επιθεωρητές και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.