Με σημαντική άνοδο 2,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών «σκαρφάλωσε» στις 4.925,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,09%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 1.376,5 εκατ. ευρώ.
93
Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.925,78 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,09%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 1.376,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 898,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετική τροχιά, με εξαίρεση των Τηλεπικοινωνιών, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,47%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας σε ποσοστό 7,06%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 4,30%, του Εμπορίου κατά 4,05% και των Ασφαλειών κατά 3,54%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,34%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,18% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 3,88%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Rilken +19,24%, Olympic Catering +17,02% και Αλφα Γκρισιν +16,56%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΒΙΣ(Κ) -9,40%, Euroline AEEX -4,55% και Πλαστικά Κρήτης -4,17%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 248 ενισχύθηκαν, 29 υποχώρησαν και 31 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442