Πρώτη ήττα για την Αργεντινή στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010
Την πρώτη ήττα της στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής, εν όψει του Μουντιάλ 2010, γνώρισε τα ξημερώματα η ομάδα της Αργεντινής, που έχασε 2-1 στην Μπογκοτά από την Κολομβία. Στο άλλο ματς η Βενεζουέλα επιβλήθηκε με 5-3 της Βολιβίας.
Την πρώτη ήττα της στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής, εν όψει του Μουντιάλ 2010, γνώρισε τα ξημερώματα η ομάδα της Αργεντινής, που έχασε 2-1 στην Μπογκοτά από την Κολομβία.
Παρότι η «μπιανκοσελέστε» είχε προηγηθεί στο 36 με ατομική ενέργεια του Λιονέλ Μέσι και είχε μείνει με δέκα από το 25, επειδή αποβλήθηκε ο Τέβες όταν κλώτσησε αντίπαλο εκτός φάσης, η Κολομβία ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με την εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Ρούμπεν Ντάριο Μπούστος στο 62ο λεπτό και το τέρμα του Ντάιρο Μορένο στο 83.
Παράλληλα, η Βενεζουέλα επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-3 της Βολιβίας του Νάτσο Γκαρσία του Αρη, ο οποίος αγωνίστηκε σ όλο το παιχνίδι, και βελτίωσε αισθητά την θέση της στην σχετική βαθμολογία.
Συνοπτικά σε αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
*** Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ενιαίου ομίλου (δέκα ομάδων) στη ζώνη της Νότιας Αμερικής προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ η πέμπτη θα δώσει αγώνα μπαράζ.