Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τη μόλυνση στον Ασωπό
Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Δραγασάκης, σχετικά με τη ρύπανση του Ασωπού και την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα. Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λαγκαδά για την Κορώνεια.
98
Eρώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, σχετικά με το ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού, ζητώντας αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και επανεξέταση όλων των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων που παράγουν τοξικά υλικά.
Όπως τόνισε ο βουλευτής του Συνασπισμού, δεν μπορεί να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλήμα όσο ισχύει αυτούσιο το Προεδρικό Διάταγμα του 1969 το οποίο χαρακτηρίζει τον Ασωπό ως αγωγό βιομηχανικών λυμάτων.
Επιπλέον προσέθεσε ότι για να προχωρήσει η σύσταση του οργανισμού προστασίας Ασωπού, απαιτούνταν η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ποτέ δε συνέβη.
Στη συνέχεια επικαλέστηκε τα στοιχεία της νομαρχίας ανατολικής Αττικής που αποκαλύπτουν ότι από τις 80 βιομηχανικές μονάδες που παράγουν υγρά απόβλητα μόνο οι 15 να διαθέτουν συστήματα διαχείρισης.
Δεδομένης της κατάστασης, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε άμεση διακοπή της υδροδότησης από τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και πρόγραμμα αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να μην μολυνθούν τα παραγόμενα προϊόντα.
Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με βασικό αίτημα τη λειτουργία του έργου βιολογικού καθαρισμού του δήμου.
Τα μέλη του ΚΚΕ ζήτησαν τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας, ενώ το γεγονός ότι τα κονδύλια της ΕΕ για τη λίμνη παραμένουν αναξιοποίητα χαρακτηρίστηκε «πολιτικό έγκλημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Strawberry velvet yogurt
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)










![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442