Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθαρή νίκη Γ.Παπανδρέου στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Καθαρή νίκη Γ.Παπανδρέου στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Καθαρή νίκη του Γ.Παπανδρέου στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ από τον πρώτο γύρο με ποσοστό που αγγίζει το 60%. Ο Ευ.Βενιζέλος κινείται στο 35% και ο Κ.Σκανδαλίδης στο 6-7%. Ενωτικός μετά το αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι Βενιζέλος-Σκανδαλίδης. Ο κ. Βενιζέλος πάντως μίλησε για ένα ριζοσπαστικό ρεύμα που εκφράζεται στο πρόσωπό του. Tα αποτελέσματα ανά περιφέρεια.

30

Καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και από τον πρώτο κιόλας γύρο και με τη συμμετοχή σε υψηλά επίπεδα.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 8 το βράδυ της Κυριακής, με εξαίρεση ορισμένα εκλογικά τμήματα όπου δόθηκε παράταση. Συγκεκριμένα, στην Καλαμαρία,η εφορευτική επιτροπή σε εκλογικό τμήμα ζήτησε παράταση έωςτις 21.30, ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί.

hspace=10Βάσει του 46% των εκλογικών τμημάτων στην Επικράτεια, ο Γ.Παπανδρέου προηγείται με 59,7%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 34,02% και ο Κώστας Σκανδαλίδης 6,3%. Συνολικά, στο 46% των εκλογικών τμημάτων αντιστοιχούν 331.743 ψήφοι.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ.

Η συμμετοχή, συνολικά, ξεπάρασε κάθε προσδοκία. Εκτιμάται πάνω από 900.000 πολίτες έριξαν την ψήφο τους στις «πράσινες κάλπες».

Ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, έκανε λόγο για ισομέρεια αποτελεσμάτων διευκρινίζοντας ότι προέρχονται από διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας.

Επιπλέον,πρόσθεσε ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα τα οποία λειτούργησαν με χειρόγραφο σύστημα και αποτελέσματα εκλογικών τμημάτων του απόδημου ελληνισμού.

hspace=0Δείτε τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια, κάνοντας κλικ εδώ

Γενικά,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε σε όλους τους νομούς της Νότιας Ελλάδας, και συγκεκριμένα από τη Λάρισα και κάτω, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά στο Λεκανοπέδιο Αθηνών.

Από την πλευρά του ο Μακεδόνας πολιτικός επιβεβαίωσε ότι έχει ισχύ στον Βορρά καταγράφοντας υψηλά ποσοστά τόσο στην εκλογική του περιφέρεια τη Θεσσαλονίκη όσο και σε πολλούς νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

hspace=10Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Κώστας Σκανδαλίδης και Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, τον οποίο συνεχάρησαν για την εκλογή του στην προεδρία του Κινήματος.

Λίγο μετά τις 22:00, ο Κώστας Σκανδαλίδης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος για να τον συγχαρεί.

Αργότερα, ο κ. Σκανδαλίδης έκανε δήλωση από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. «Tο ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη» τόνισε και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πάντα έκανε για το ΠΑΣΟΚ με σκοπό τη νικηφόρα πορεία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι νιώθει την υποχρέωση να υλοποιήσει τις προγραμματικές του δηλώσεις για την κυβερνώσα Αριστερά.

hspace=0Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση Σκανδαλίδηhspace=0Δείτε το Βίντεο

hspace=10Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε επίσης με τον Γιώργο Παπανδρέου τηλεφωνικά για να τον συγχαρεί.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος για την προεδρία κατευθύνθηκε στα γραφεία του Κινήματος για τη δική του δήλωση. «Χαιρετίζω τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Όλοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν και θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο» εξήγησε.

Ο κ. Βενιζέλοςευχαρίστησε όσους αυθόρμητα στήριξαν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας στο πρόσωπό του εκφράστηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό και αισιόδοξο ρεύμα.

hspace=0Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση Βενιζέλουhspace=0Δείτε το Βίντεο

Τέλος, λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε τη δική του δήλωση για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.

hspace=10Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού συστήματος, μακριά από εξαρτήσεις.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η εντολή ανήκει στους ίδιους τους ψηφοφόρους και ότι δεσμεύει τον ίδιο και όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα γνωστοποιήσει τις πρώτες του αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει ότι επισπεύδεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριο αντί Φεβρουάριο), καταργείται το Πολιτικό Συμβούλιο και δημιουργείται Επιτροπή Συνεδρίου.

hspace=0Διαβάστε τη δήλωση Παπανδρέουhspace=0Δείτε το Βίντεο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024