Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Χέρι-χέρι πρόκριση Ελλάδας, Τουρκίας «βλέπει» ο Φατίχ Τερίμ

Χέρι-χέρι πρόκριση Ελλάδας, Τουρκίας «βλέπει» ο Φατίχ Τερίμ

Σκυθρωπός και αγχωμένος, ο Φατίχ Τερίμ τόνισε ότι η αναμέτρηση με την Ελλάδα δεν θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Τουρκίας στο EURO 2008 και ευχήθηκε οι δύο ομάδες να περάσουν ... χέρι-χέρι στα τελικά. «Η τριπλέτα Μπασινάς, Σεϊταρίδης, Γκέκας μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα» τόνισε και αρνήθηκε ότι δέχεται πιέσεις.

89

Σκυθρωπός και αγχωμένος, ο Φατίχ Τερίμ τόνισε – στη συνέντευξη Τύπου της Τρόιτης – ότι η αναμέτρηση με την Ελλάδα δεν θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Τουρκίας στο EURO 2008 και ευχήθηκε οι δύο ομάδες να περάσουν … χέρι-χέρι στα τελικά. «Η τριπλέτα Μπασινάς, Σεϊταρίδης, Γκέκας μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα» τόνισε.

«Βλέπω ένα σενάριο να νικάμε εμείς την Ελλάδα και η Βοσνία την Νορβηγία και να περνάμε χέρι-χέρι» δήλωσε ο Τερίμ που θέλησε να τονίσει ότι δεν νιώθει καμία πίεση, ούτε από τους οπαδούς, ούτε από τον Τύπο:

«Εγώ δεν έχω πίεση. Τίποτα δεν τελειώνει με τον αυτόν τον αγώνα. Αν πιεστούμε, θα πάθουμε ζημιά. Λέω στους παίκτες μου να είναι ήρεμοι και προσεκτικοί και να με ακούν την ώρα του αγώνα. Παίζει και το σενάριο να πάρουμε ισοπαλία με την Ελλάδα και να κερδίσουμε μέσα στην Νορβηγία. Σίγουρα, δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν στο πρώτο παιχνίδι, όταν κερδίσαμε.

» Δεν το παίρνω πάνω μου όταν νικάω. Δεν θυμάμαι την επόμενη στιγμή τι έχει γράψει ο Τύπος. Το ίδιο ισχύει και όταν χάνω. Αν αρχίσετε να γράφετε αυτά που έχω προσφέρει εγώ στο τουρκικό ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσετε ποτέ».

Από την Εθνική μας, ο Τερίμ περιμένει να μην ρισκάρει πολύ:

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα ρισκάρει πολύ γιατί ακόμα προσπαθεί να πάρει έστω και έναν βαθμό για να βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση, την οποία δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα».

Η σημασία του συγκεκριμένου αγώνα δεν τρομάζει τον Τούρκο προπονητή που θεωρεί ότι η ομάδα του τα καταφέρνει πλέον καλύτερα στα δύσκολα ματς, παρά στα θεωρητικά εύκολα:

«Δεν μας έχουν ευνοήσει οι συγκυρίες στα λεγόμενα εύκολα ματς. Για παράδειγμα, η Ελλάδα νίκησε την Μολδαβία στα τελευταία 20, ενώ εμείς δεν το καταφέραμε αυτό».

Σχετικά με το ποιους παίκτες της Εθνικής μας θεωρεί επικίνδυνους, ο Τερίμ «έδειξε» τους Φάνη Γκέκα, Αγγελο Μπασινά και Γιούρκα Σεϊταρίδη:

«Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ελλάδας είναι ο Γκέκας. Οι Έλληνες περίμεναν ότι ο Σαμαράς θα ηγείται της επιθετικής τους γραμμής, αλλά αυτός τελευταία βλέπει τα παιχνίδια από την εξέδρα. Η τριπλέτα Μπασινάς, Σεϊταρίδης, Γκέκας μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι θα έχουν στο πλευρό τους τους φιλάθλους τους, ειδικά απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, δεν καθησυχάζει τον Τερίμ:

«Τα παιχνίδια με την Ελλάδα πάντα ήταν ιδιαίτερα. Βοηθάει η ατμόσφαιρα, αλλά είδαμε ότι εμείς κερδίσαμε 4-1 μέσα στο Καραϊσκάκη, οπότε τελικά δεν παίζει και τόσο μεγάλο. Παρ` όλα αυτά, έχουμε κερδίσει τόσα παιχνίδια στο Αλί Σαμί Γεν και ελπίζουμε να προσθέσουμε άλλη μια νίκη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
Cookies