Στην κλήρωση των «32» του LEN Trophy μπαίνουν Πανιώνιος και Βουλιαγμένη
Με διπλή ελληνική συμμετοχή, του Πανιωνίου και της Βουλιαγμένης, διεξάγεται τη Δευτέρα στη Ρώμη η κλήρωση της Β προκριματικής φάσης του LEN Trophy ανδρών. Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην α προκριματική φάση με το απόλυτο νικών, καθώς την Κυριακή επικράτησε της γαλλικής Ντοφίν με 15-9. Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 13-5.
Με διπλή ελληνική συμμετοχή, του Πανιωνίου και της Βουλιαγμένης, διεξάγεται τη Δευτέρα στη Ρώμη η κλήρωση της Β προκριματικής φάσης του LEN Trophy ανδρών. Στην κληρωτίδα θα μπουν 32 ομάδες, που θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Οι αγώνες θα γίνουν από 26 έως 28 Οκτωβρίου και στους 16 θα προκριθούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.
Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην α προκριματική φάση με το απόλυτο νικών, καθώς την Κυριακή επικράτησε της γαλλικής Ντοφίν με 15-9 και κατέλαβε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, που φιλοξενήθηκε στο Σπλιτ, παίρνοντας φυσικά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Οι «κυανέρυθροι» αντιμετώπισαν αμυντικά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στη συνέχεια βελτιώθηκαν και, με κορυφαίο τον Γιάννη Θωμάκο, έφτασαν στη νίκη.
Η Βουλιαγμένη, από την πλευρά της, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στη Βαρκελώνη. Στον τελευταίο αγώνα τους, οι παίκτες του Γιάννη Γιαννουρή γνώρισαν την ήττα από την «οικοδέσποινα» Μπαρτσελόνα με 13-5, με τις δύο ομάδες να παίρνουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Μπαρτσελόνα): 4-0, 2-3, 4-0, 3-2.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η γαλλική Νουαζί Λε Σεκ νίκησε την αγγλική Μπρίστολ Σέντραλ με 11-8.
Στην κλήρωση θα μετάσχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την α προκριματική φάση, καθώς και 16 ομάδες προερχόμενες από την Ευρωλίγκα: οκτώ που αποκλείστηκαν στην α προκριματική φάση (όσες κατετάγησαν πέμπτες και έκτες στους ομίλους τους) και οκτώ που αποκλείστηκαν στη Β΄ προκριματική φάση (όσες κατέλαβαν την τρίτη και την τέταρτη θέση των ομίλων τους).
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 33η αγωνιστική της Premier League.
Μετά τον Άρη, ο ΠΑΟΚ νίκησε σε 2ο σερί ντέρμπι, αυτή τη φορά με 76-72 επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο.
Επιστροφή στις νίκες ο Άρης μετά από οκτώ αγωνιστικές, επικράτησε του Βόλου με 3-2 με ανατροπή στην ανατροπή και μπήκε δυναμικά στη μάχη της 5ης θέσης Στο -3 πλέον, από τον Λεβαδειακό οι κίτρινοι.