Μουσουλμάνοι λόγιοι απλώνουν «χείρα φιλίας» προς τον Πάπα Βενέδικτο
Περισσότεροι από 130 λόγιοι μουσουλμάνοι έστειλαν επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ και σε άλλους χριστιανούς ηγέτες, προτρέποντας για μεγαλύτερη κατανόηση ανάμεσα στις δύο θρησκείες. Στην επιστολή προσπαθούν να βρουν κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο θρησκείες.
Περισσότεροι από 130 λόγιοι μουσουλμάνοι έστειλαν επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ και σε άλλους χριστιανούς ηγέτες, προτρέποντας για μεγαλύτερη κατανόηση ανάμεσα στις δύο θρησκείες.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι η παγκόσμια ειρήνη θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς και ότι το Ισλάμ δεν είναι εναντίον των χριστιανών, αρκεί να μην γίνονται αντικείμενο καταπίεσης εξαιτίας της θρησκείας τους.
Σύμφωνα με τους λόγιους, κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο θρησκείες μπορεί να αποτελέσει η πίστη σε έναν μόνο Θεό και η αρχή της ειρηνικής γειτνίασης, ενώ επιμένει ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι λατρεύουν τον ίδιο Θεό.
Η επιστολή με τίτλο «Ένας κοινός λόγος ανάμεσα σε εμάς και εσάς», εστάλη έναν χρόνο μετά την ανοιχτή επιστολή του Πάπα Βενέδικτου σε 38 μουσουλμάνους πρεσβευτές. Ο ποντίφικας είχε τότε εκφράσει βαθύ σεβασμό για το Ισλάμ, ενώ τόνισε πως το μέλλον μας εξαρτάται από τις καλές σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Νωρίτερα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε συνδέσει το Ισλάμ με τη βία και τον ιερό πόλεμο (Τζιχάντ), αναφερόμενος σε επικριτική θέση του βυζαντινού αυτοκράτορα Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου για τον Μωάμεθ.
Η επιστολή εστάλη επίσης στον αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι, τους επικεφαλής εκκλησιών Λουθηρανών, Μεθοδιστών και Βαπτιστών, καθώς και σε Ορθόδοξους Πατριάρχες.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας