Αναρμόδιο το ΝΑΤΟ να αποφανθεί για το όνομα της ΠΓΔΜ, λέει ο γγ της Συμμαχίας
Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι με τον γγ της Συμμαχίας. Ο Ολλανδός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρμοδιότητας του ΝΑΤΟ να αποφανθεί για το όνομα της χώρας.
Η προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Bρυξέλλες ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι με τον γγ της Συμμαχίας. Ο Ολλανδός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρμοδιότητας του ΝΑΤΟ να αποφανθεί για το όνομα της χώρας.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία των μεταρρυθμίσεων στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η ΠΓΔΜ, εφόσον επιθυμεί να μετάσχει στο επόμενο «κύμα» διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.
Οι σχετικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι.
Ερωτηθείς για το θέμα της ονομασίας ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας δήλωσε ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΝΑΤΟ, αλλά του ΟΗΕ.
Ο Σέφερ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση κάτι που, όπως είπε, το έχει πει πολλές φορές και στο παρελθόν.
Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο γγ του ΝΑΤΟ είπε ότι οι πράξεις αυτές δεν αποτελούν καλό σημάδι ώριμης πολιτικής κουλτούρας τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να επαναληφθούν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα