Ευκαιρία για επανένωση χαρακτηρίζει τη σύνοδο κορυφής Βορειοκορεάτης διπλωμάτης
Νέες ευκαιρίες για «την ειρήνη, την πρόοδο και την επανένωση» της Βόρειας και την Νότιας Κορέας προσφέρει η ιστορική σύνοδος των ηγετών της όπως εκτιμά ανώτατος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης. Στηρίζουν οι ΗΠΑ το σχέδιο πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Β.Κορέας.
Νέες ευκαιρίες για «την ειρήνη, την πρόοδο και την επανένωση» της Βόρειας και την νότιας Κορέας προσφέρει η ιστορική σύνοδος των ηγετών της όπως εκτιμά ανώτατος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης.
«Τίποτα δεν επείγει περισσότερο από την επανένωση του έθνους μας που υποφέρει μισόν αιώνα από την εδαφική διαίρεση που επέβαλαν ξένες δυνάμεις» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσόε Σου Σον από το βήμα της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ.
Πρόσθεσε ακόμα ότι αν η Βόρεια και η Νότια Κορέα καθίσουν πρόσωπο με πρόσωπο «όλα τα προβλήματα σίγουρα θα επιλυθούν» ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές διαφορές.
Χαρακτήρισε ωστόσο της ΗΠΑ εχθρικό κράτος προς τα εσωτερικά ζητήματα της Βορείου Κορέας
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα ότι εγκρίνουν το σχέδιο για τον πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό της Βορείου Κορέας μέχρι το τέλος του 2007 όπως αυτός εγκρίθηκε την Κυριακή στην εξαμερή διάσκεψη,
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον ΜακΚόρμακ δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετέφερε στην Κινεζική την έγκρισή της για το προσχέδιο δήλωσης. Δεν επεκτάθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τον Φεβρουάριο του 2007 η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να λάβει με την μορφή βοήθειας 1.000.000 τόνους πετρέλαιο ή άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος. Τον Ιούλιο διέκοψε την λειτουργία του πυρηνικού της αντιδραστήρα και έκτοτε έχει δεχτεί επιθεωρήσεις της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
Οι διαπραγματεύσεις περιστράφηκαν γύρω από τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε όσα ζητούσαν οι ΗΠΑ και όσα ήταν διατεθειμένη να πράξει η Βόρεια Κορέα η οποία ζητούσε επιπλέον να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας