Πρεμιέρα στο ενδυναμωμένο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών
Μετά το EURO της Ρωσίας, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 40ου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, το οποίο μετράει 39 χρόνια ιστορίας από το 1969, όταν και διεξήχθη το πρώτο Εθνικό πρωτάθλημα. Πέντε αγώνες θα διαξχθούν το Σάββατο, ενώ η αυλαία πέφτει την Κυριακή.
Μετά το EURO της Ρωσίας, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 40ου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, το οποίο μετράει 39 χρόνια ιστορίας από το 1969, όταν και διεξήχθη το πρώτο Εθνικό πρωτάθλημα.
Ξεκινάει, λοιπόν, η διεκδίκηση των σκήπτρων στην Ελλάδα και ανάμεσα στους 12 «μονομάχους» βρίσκονται οι δύο νεοφώτιστες ομάδες στην κατηγορία, ο ΑΟ Κηφισιάς και ο Μίλωνας, οι οποίοι ανέβηκαν πέρσι από την Α2, ενώ την Α1 αποχαιρέτησαν η Ορεστιάδα και το Παγκράτι.
Το πρώτο φετινό σερβίς για την πρεμιέρα της Α1 με διοργανώτρια Αρχή (για δεύτερη χρονιά) την ΕΣΑΠ θα γίνει το Σάββατο, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής (29-30/9).
Η ΚΕΔ/ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τους ορισμούς διαιτητών, ενώ η αναμέτρηση ΑΕΚ – ΓΣ Λαμία, θα διεξαχθεί στο κλειστό της Γλυφάδας, λόγω της μη έγκαιρης παράδοσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Μεταμόρφωση, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα της ΑΕΚ για τη φετινή περίοδο.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL στη Μπανταλόνα, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.
Η Μπάγερν δεν «χαρίστηκε» στην Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη (1-0) την οποία έστειλε σε τελικό παραμονής την τελευταία αγωνιστική για το αν θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσω μπαράζ ή, θα υποβιβαστεί.
Η Βαλένθια πήγε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο παιχνίδι και ο διευθύνων σύμβουλός της Βαλένθια ζητάει την αναβολή του αγώνα με τη Μπασκόνια για την ACB, ειδάλλως θα παραταχθεί με «νέους».